Cruisereiziger
Renovatie

Up to date Explorer of the Seas verrast Rotterdam

Explorer of the SeasRotterdam heeft de eer om binnen korte tijd tweemaal (20 en 27 mei 2015) cruiseschip Explorer of the Seas te ontvangen. Dit grotere cruiseschip biedt plek voor ruim 3200 passagiers. Het schip heeft deze zomer het Britse Southampton als thuisbasis van waaruit ze het gehele seizoen cruises maakt in Noord-Europa, Canarische Eilanden en de westelijke Middellandse Zee.

De Explorer of the Seas van Royal Caribbean International is gebouwd in 2000 en onlangs gerenoveerd. Cruisereiziger Miriam was aan boord om het nieuwe gezicht van de Explorer te ontdekken.

Up to date

virtual balcony inside binnenDe Explorer of the Seas ziet er met haar respectabele leeftijd van 15 jaar nog uit om door een ringetje te halen. Direct bij het binnengaan kom ik aan op de mooie promenade met winkels en café’s. Prachtig vind ik de binnenhutten die uitzicht hebben op deze promenade. Die kom je alleen maar tegen bij Royal Caribbean. Bij de renovatie hebben een aantal andere binnenhutten een virtueel balkon gekregen. Stel je eens voor; een binnenhut mét uitzicht op de zee vanaf je nep-balkon op een levensgroot tv-scherm van de vloer tot aan het plafond. Voor de prijs van een binnenhut en toch uitzicht op zee. Daarnaast zijn er 86 nieuwe hutten aan het schip toegevoegd.

Je weg vinden op het cruiseschip is gemakkelijker dan ooit geworden. Op strategische plekken bij de liften en trappenhuizen, hangen grote aanraakschermen waar je snel je weg naar je hut, dichtstbijzijnde toilet of restaurant kunt vinden en bijvoorbeeld de activiteiten van de dag kunt nalezen.

Sport

Nieuwe flowrider

Ten tijde van de bouw was de Explorer of the Seas met haar zusterschepen de grootste cruiseschepen ter wereld met een capaciteit van meer dan 3.000 passagiers. Inmiddels heeft rederij Royal Caribbean de twee grootste cruiseschepen ter wereld in de vloot, de Oasis of the Seas en de Allure of the Seas. Deze hebben de immens populaire FlowRider aan boord en onlangs is de Explorer of the Seas ook uitgerust met deze surfsimulator. Op het achterdek staat deze unieke simulator garant voor flink wat uurtjes sportief en kijkplezier.

Op het middendek bevinden zich twee zwembaden met whirlpools en een nieuw gigantisch filmscherm. Op dit mooie dek is meer dan genoeg ruimte voor alle passagiers door de vele ligbedden. De rustzoekers hoeven zich geen zorgen te maken; op dit dek is ook een rustiger Solarium zwembad met whirlpools. Een mooie oase sfeer om lekker uit te rusten.

Direct daarnaast bevinden zich binnen de spa en de fitnesszaal. Een heerlijke indoor-whirlpool maakt onderdeel uit van dit tweelaagse grote complex.

Restaurants

Nieuw Aziatisch restaurant Izumi
Nieuw Aziatisch restaurant Izumi

Bij de renovatie zijn maar liefst drie nieuwe restaurants (met toeslag)toegevoegd. Compleet nieuw is het Japanse restaurant Izumi. Een stijlvol restaurant waar je aan de sushibar kunt eten of een tafeltje neemt voor het populaire hot-rock-cooking (koken op een hete lavasteen).  Op hetzelfde dek is Chops Grille geopend, voor een mooi grillmenu met verschillende soorten heerlijke steaks. Als laatste is het Italiaanse Giovanni’s Table beschikbaar op de Explorer of the Seas voor een intiem diner. De menukaart bevat de heerlijkste Italiaanse gerechten met prosciuto, kip gevuld met ricotta en champignons of het vleesgerecht Ossobucco. Het grote buffetrestaurant Windjammer doet verfrissend aan en er is een zeer ruim buffet voor ontbijt, lunch, snacks en diner. ’s Avonds is het heerlijk dineren in het hoofdrestaurant dat maar liefst drie lagen telt met een prachtig atrium. Een topper is hamburgergigant Johnny Rockets mét buitenterras waar door de obers gedanst wordt!

Kortom, het cruiseschip Explorer of the Seas is klaar om jaren door te blijven varen in de vloot van Royal Caribbean.

Cruises zijn boekbaar vanaf €650 vanuit Southampton bij onder andere:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)