Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

Costa Cruises viert Italiaanse feestdag aan boord

ItaliaOp 2 juni staat Italië in het teken van de Dag van de Republiek, haar enige echte nationale feestdag. Costa Cruises viert dit met alle passagiers aan boord van haar cruiseschepen, die varen onder de Italiaanse vlag. Onderdeel van het programma zijn speciale menu’s en cocktails die zijn geïnspireerd op de kleuren (groen, wit en rood) van de vlag. Tevens wordt het nationale volkslied ten gehore gebracht.

Daarnaast vinden er aan boord van de cruiseschepen Costa Favolosa, Costa Pacifica en Costa Fortuna in de Noord-Europese steden Kopenhagen (30 mei), Kiel (31 mei), Stavanger (9 juni) en Oslo (11 juni) evenementen plaats waar lokale autoriteiten, Italiaanse ambassades en consulaten en Italiaanse bedrijven uit de regio zullen samenkomen om te genieten van de typische Italiaanse (culinaire) cultuur.

‘Onze schepen zijn al 67 jaar de ambassadeurs van het beste van Italië op zee. Duizenden gasten, voornamelijk uit het buitenland, ontdekken daardoor het mooiste uit ons land op gebied van stijl, gastvrijheid en gastronomische specialiteiten. Elk jaar vieren we het begin van de Republiek zodat al onze passagiers de Italiaanse waarden kunnen ervaren die we met trots uitdragen over de gehele wereld’, aldus de president van Costa Cruises, Neil Palomba.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger