Cruisereiziger
Verkoop/koop

MS Deutschland verder als World Odyssey voor Semester at Sea

World Odyssey
World Odyssey (Foto: Semester at Sea)

Semester at Sea, het collegeschip voor studenten, heeft een opvolger gevonden van het cruiseschip Explorer dat terug is gegaan naar Louis Cruises. Het voormalige MS Deutschland, dat voer onder de Duitse vlag voor Peter Deilmann Cruises, wordt de nieuwe campus op zee. Na een droogdok in de zomer komt het in augustus terug in de vaart onder de nieuwe naam World Odyssey. Het krijgt ook een nieuwe look met een witte boeg met een brede blauwe streep ter hoogte van het eerste dek. De schoorsteen is ook wit met het blauwe Semester at Sea logo. Het charterschip biedt plaats aan 600 studenten. Dat zijn er 230 minder dan de Explorer. De World Odyssey wordt het 6 drijvende campus in de 52-jarige historie van Semester at Sea.

Bij Semester at Sea varen studenten een paar maanden mee om kennis van de wereld op te doen. Ze verblijven uiteraard in de hutten (vaak samen) als ware het een grote campus. De faciliteiten op het schip zijn speciaal toegespitst op de studenten. Zo is er een grote bibliotheek en kan overal op het schip les worden gegeven. Ook op de bestemmingen zelf staat het kennis vergaren op de eerste plaats. Tijdens elke reis zijn de studenten verplicht om mee te doen aan college-reeksen en zo punten te vergaren voor hun studie. Uiteraard vindt alles in een multi-nationale omgeving plaats. Iedereen mag inschepen. Goedkoop zijn de reizen uiteraard niet. Voor 100 dagen betaal je als student tussen de 18.000 en 28.000 euro.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!