Cruiseschip Magellan terug in vloot na dokbeurt bij Damen

magellanCruiseschip Magellan  (46.052 ton) van Cruise & Maritime Voyages is teruggekeerd van een dokbeurt bij Damen Shiprepair in Amsterdam. Het schip heeft in totaal vijf weken bij Damen in het dok gelegen, waarvan 2 weken in een droogdok waarbij de boeg en propellors een onderhoudsbeurt kregen. Het schip, voorheen bekend als Grand Holiday van Iberocruceros, heeft een capaciteit van 1.250 passagiers op negen pasagiersdekken. Het fungeert sinds medio maart 2015 als ‘adult only’ (vanaf 16 jaar) schip voor de Britse rederij naast de Marco Polo (800 passagiers), Astor (600 passagiers) en Azores (550 passagiers).

Damen zorgde voor een groot onderhoud op het gehele schip en voor reparatiewerkzaamheden. Zo werden de 16 reddingsboten van het schip afgehaald en onderhouden. De airconditioning en het vuilwatersysteem kregen onderhoud. Leidingen werden vervangen en de stabilisator vinnen werden nagekeken.

“Het project verliep soepel door de goede samenwerking tussen het management van het schip, personeel van Damen en vooral het personeel van het schip,” aldus Daniel Gerner, projectmanager van Damen Shiprepair & Conversion. “Het tijdspad was erg uitdagend gezien de hoeveelheid werk dat gedaan moest worden, maar onze faciliteiten en kennis hebben ervoor gezorgd dat alles succesvol op tijd af kwam.”

Op 4 juni vetrekt het schip voor haar eerste cruise vanuit Londen terug naar Amsterdam. De Magellan bezoekt Amsterdam op 5 juni en 11 juli.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)