Maiden call cruiseschip Magellan in Amsterdam

Vrijdagochtend meerde het cruiseschip Magellan van de Britse cruisemaatschappij Cruise & Maritime Voyages voor de eerste keer aan bij de cruiseterminal in Amsterdam. Het verbleef tot 17:00 uur in de hoofdstad om vervolgens koers te zetten naar Antwerpen. Het zijn de enige stops tijdens een 4-daagse cruise met Londen als begin- en eindpunt. Zoals gewoonlijk bij een maiden call vond er een Key & Plaque Ceremony plaats. De Magellan (46.502 ton) zal dit cruiseseizoen nog geregeld in Amsterdam te zien zijn. Er staan in totaal 11 aankomsten gepland. De afgelopen weken verbleef de Magellan voor een dokbeurt bij Damen Shiprepair in Amsterdam, waarbij o.a. de boeg en propellors een onderhoudsbeurt kregen. Het schip, voorheen bekend als Grand Holiday van Iberocruceros, heeft een capaciteit van 1.250 passagiers op negen pasagiersdekken. Het fungeert sinds medio maart 2015 als ‘adult only’ (vanaf 16 jaar) schip voor Cruise & Maritime Voyages,

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.