Cruisereiziger
BestemmingenCruisemaatschappij

AIDA Cruises viert 20e verjaardagsfeest met AIDAcara

AIDA ein Lächeln das begeistert, das Original  wird 20 Jahre  © CHLietzmannOp 7 juni vond met de 20e verjaardag van cruiseschip AIDAcara ook het twintigjarig bestaan van cruisemaatschappij AIDA Cruises plaats. Vandaag proostten ruimt 20.000 cruisepassagiers op alle cruiseschepen die de festiviteiten voor het jubileumsjaar starten. “AIDA – ein Lächeln, das begeistert. Das Original wird 20” [AIDA – een lach, dat maakt enthousiast. Het origineel wordt 20 jaar]  is het motto dat tot het einde van het jaar gebruikt gaat worden voor blikken terug in de historie, acties en evenementen.

“In 1996 hebben we met de ingebruikname van de AIDAcara een revolutie in de cruisemarkt bewerkstelligd en voor het eerst jonge en hippe mensen voor deze vorm van vakantie vieren kunnen enthousiasmeren. Meer dan 5 miljoen gasten schonen ons hun vertrouwen. Vandaag staat AIDA voor de meest begeerde vorm van vakantie vieren in Duitsland. Negen van de tien AIDAschepen hebben we laten bouwen in Duitsland en er is in totaal 2,5 miljard Euro geïnvesteerd.” aldus directeur Michael Ungerer.

Op 7 juni 1996 werd het eerste Aida schip (later werd ze AIDAcara genoemd) gedoopt door Christiane Herzog in Rostock. Al drie jaar later, in 1999 werd opdracht gegeven voor twee nieuw te bouwen schepen bij de werf Aker MTW in Wismar. In 2002 kwam de AIDAvita in de vloot, een jaar later  de AIDAaura. De Meyer Werf in Papenburg kreeg daarna de opdracht om in totaal zeven schepen van de tweede AIDA generatie te bouwen in de jaren 2007-2013.

Met de AIDAprima, de eerste van de twee nieuw bouw cruiseschepen van de nieuwe scheepsklasse, wordt opnieuw een nieuw hoofdstuk opengeslagen. AIDA Cruises is met de AIDAprima de eerste rederij die een jaar lang een schip stationeert in een Duitse haven, Hamburg. Aan boord van de AIDAprima zijn passagiers niet afhankelijk van het weer. Het schip biedt veelzijdige beleveniswerelden voor ieder wat wils, 365 dagen per jaar.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger