Havenbedrijf Amsterdam investeert in extra scheepslengte PTA-kade

MSC Magnifica_152De capaciteit van cruiseschepen wereldwijd wordt steeds groter. De nieuwe generaties cruiseschepen worden steeds langer en breder, zodat meer passagiers mee aan boord kunnen. Ook in de Amsterdamse regio is deze trend zichtbaar. Op 1 juli a.s. komt bijvoorbeeld de MSC Splendida voor de eerste keer naar Amsterdam. Dit is tot nog toe het langste cruiseschip (333 meter) ooit dat aan de kade van Passenger Terminal Amsterdam (PTA) af gaat meren.

De trend van de steeds groter wordende schepen betekent dat de huidige scheepslengte van de PTA-kade tegen haar grenzen aanloopt. Dit heeft tot gevolg dat momenteel 5 tot 10 cruiseschepen per jaar moeten uitwijken naar andere afmeerlocaties.De scheepslengte van de kade bedraagt momenteel 574 meter, met aan de oostzijde twee afmeerpalen en een loopbrug van 35 meter. De PTA en Havenbedrijf Amsterdam hebben samen onderzocht op welke wijze de scheepslengte van de PTA-kade kan worden uitgebreid. Door te investeren in het plaatsen van twee extra afmeerpalen en een loopbrug aan de westzijde van de kade kan op korte termijn 30 meter extra scheepslengte worden gecreëerd. Door deze investering kunnen in de komende periode meer combinaties van scheepslengte aan de PTA-kade afmeren.

Havenbedrijf Amsterdam zal in het vierde kwartaal van dit jaar starten met de uitvoering van de twee afmeerpalen en de loopbrug. Voor het einde van het eerste kwartaal van 2016 (de start van het cruiseseizoen) dient de aanleg gereed te zijn.

Bron: Port of Amsterdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)