Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

‘Cruises to nowhere’ vanuit Amerika niet meer toegestaan

Norwegian Breakaway vibe beachclubVanwege nieuwe (douane)regelgeving van de Amerikaanse overheid is het voor cruisemaatschappijen in 2016 niet meer toegestaan om met hun cruiseschepen vanuit havens in Amerika zogenaamde ‘cruises to nowhere’ te maken. Het betreffen korte trips waarbij geen enkele haven wordt aangedaan en voornamelijk zijn bedoeld om mensen kennis te laten maken met het cruisen. Dergelijke cruises zijn dus volgend jaar vanuit Amerika verleden tijd. Voortaan moet minimaal 1 buitenlandse haven worden bezocht. Carnival Cruise Lines en Norwegian Cruise Line hebben in reactie op het nieuws laten weten dat zij de routes van geplande ‘cruises to nowhere’ van de cruiseschepen Carnival Vista en Norwegian Breakaway vanuit New York aan zullen gaan passen. Passagiers die reeds geboekt hebben voor deze cruises zullen hierover worden ingelicht.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!