Eerbetoon Queen Mary 2 aan eerste transatlantische cruise

Queen Mary 2
Queen Mary 2

Op 4 juli zal het cruiseschip Queen Mary 2 beginnen aan het sluitstuk van de viering van de 175e verjaardag van de Britse cruisemaatschappij Cunard, een transatlantische cruise met vertrek uit Liverpool. Het wordt een eerbetoon aan de eerste reis die het bedrijf maakte met haar eerste vlaggenschip Britannia op 4 juli 1840. Het betekende de eerste geplande post- en passagiersdienst over de Atlantische Oceaan. Cunard viert deze historische mijlplaal in de drie steden die een speciale plaats hebben in de geschiedenis van de rederij: Halifax, Boston en New York.

De Queen Mary 2 zal op 2 juli vanuit Southampton vertrekken en Liverpool, de spirituele thuishaven, van Cunard als eerste stop hebben. Dat wordt gevierd met muziek van een fanfare en vuurwerk. Het schip vaart dan verder naar Noord-Amerika met verschillende festiviteiten en evenementen zowel aan boord als op de kade bij iedere geplande aanloophaven. ‘We kijken ernaar uit om Sir Samuel Cunard te eren in zijn geboorteplaats Halifax (10 juli), om ons erfgoed in Boston (12 juli) te herdenken in onze eerste Amerikaanse hoofdkantoor en onze Amerikaanse thuishaven New York (14 juli) op een feestelijke wijze te begroeten’, aldus president Richard Meadows.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.