Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Royal Caribbean annuleert Zuid-Korea aanlopen door MERS

16 Explorer of the SeasRoyal Caribbean heeft besloten om een aantal havenbezoeken te annuleren vanwege de groeiende MERS epidemie. De Mariner of the Seas, Voyager of the Seas en de Quantum of the Seas zouden Busan(voor Seoul) bezoeken. De Mariner of the Seas zou ook Jeju eiland bezoeken, De cruiseschepen doen in plaats van de havens in Zuid-Korea een of meerdere zeedagen of havens als Kagoshima, Fukuoka, Okinawa of Nagasaki, in Japan aan.

De rederij screent bij inschepen alle passagiers en personeelsleden op symptomen van het MERS virus. Passagiers krijgen ook een brief met alle symptomen zodat ze deze kunnen herkennen. Uiteraard biedt de cruisemaatschappij de bekende hand zeeppompen aan die op het gehele schip te vinden zijn. Wanneer mensen op het schip symptomen vertonen zullen zij geïsoleerd worden door de medische staf en ze behandelen met anti-virus medicijnen.

Ook de Diamond Princess van Princess Cruises heeft een aantal steden, Busan, op de planning in Zuid-Korea. Zij hebben nog geen wijzigingen doorgevoerd.

Volgens het RIVM – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu-  is het ‘Middle East Respiratory Syndrome-coronavirus’ (MERS-CoV) een type virus dat in september 2012 werd ontdekt. Het virus kan ernstige ziekteverschijnselen veroorzaken, vooral bij mensen met andere gezondheidsproblemen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger