Twee nieuwe AIDA schepen voor Meyer Werft in Papenburg

Besucherzentrum_meyer
Bezoekerscentrum Meyer Werft

Moederbedrijf Carnival Corporation en cruisemaatschappij AIDA Cruises hebben bekendgemaakt dat van de vier nieuwe schepen die gebouwd zullen worden voor Carnival Corporation, er twee nieuwe cruiseschepen gebouwd gaan worden voor AIDA bij de welbekende Meyer Werft in Duitsland. Voor welke rederij de overige twee schepen gebouwd gaan worden, is nog niet bekendgemaakt. Wel dat deze bij de Turku werf in Finland, ook eigendom van Meyer, gebouwd worden. Het ontwerp van de vier schepen is gebaseerd op ‘green cruising’ oftewel milieuvriendelijke schepen die voor het eerst op vloeibaar aardgas aangedreven zullen worden.

Bernard Meyer, directeur van de Meyer Werft:”We hebben de laatste jaren zeven succesvolle schepen mogen bouwen voor AIDA Cruises. We zijn vereerd dat het bedrijf ons heeft vertrouwd voor de bouw van dit ambitieuze plan in Papenburg.”

Elk schip heeft een capaciteit voor 6600 gasten, meer dan 180.000 tonnage en veel ruimte voor elke gast door het slim gebruik maken van de scheepsdekken. De schepen zijn klaar in 2019 en 2020. In vergelijking met de Oasis klasse schepen van Royal Caribbean, kunnen de nieuwe schepen 300 meer mensen meenemen. De Royal Caribbean schepen blijven echter de grootste in hun soort met meer dan 225.000 brutotonnage.

“Deze schepen zorgen ervoor dat we als Costa Group (waaronder AIDA Cruises valt) leider blijven in de Europese cruisemarkt,” zegt Michael Thamm, directeur van de Costa Group. “De nieuwe spectaculaire schepen worden speciaal ontworpen voor onze gasten die met de Costa Group rederijen varen.”

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)