Cruisereiziger
Bestemmingen

Historische ontmoeting vloot Fred. Olsen Cruise Lines in Bergen

Fred. Olsen Cruise LineDe Noorse stad Bergen heeft op dinsdag 28 juli 2015 een primeur. Voor de eerste keer in de historie ontmoeten de vier cruiseschepen, Balmoral, Braemar, Boudicca en Black Watch, uit de vloot van Fred. Olsen Cruise Lines elkaar. Het evenement genaamd ‘4Bs in Bergen’, verwijzend naar de eerste letter van de schepen, brengt in totaal 4.000 cruisereizigers samen in de tweede grootste stad van Noorwegen. De 4 cruiseschepen komen allen om 8 uur ‘s ochtends aan en vertrekken om 18:00 uur ‘s avonds in formatie.

‘Dit is zeer speciale gelegenheid voor Fred. Olsen Cruise Lines en we weten dat de stad Bergen enorm ernaar uitkijkt om onze vloot te verwelkomen op deze unieke dag komende zomer. We hebben een goede band met de stad dankzij onze cruises in Noorwegen. We meren al sinds 1997 aan in de haven. Sinds 2006 hebben we 176 Bergen (waarvan 17 keer in 2015) bezocht, omdat we weten dat de stad een hoogtepunt is voor veel van onze gasten op cruises naar onze historische thuisland’, aldus Managing Director Mike Rodwell.

De gehele dag zullen er diverse festiviteiten plaatsvinden zoals fanfarebands op de kade, de mogelijkheid voor passagiers om alle cruiseschepen te bezoeken en te genieten van het diverse entertainment aan boord, onderlinge wedstrijden tussen de bemanning en passagiers van de 4 schepen en nieuwe excursies waarbij de gehele vloot te aanschouwen is vanaf Mount Fløyen, vanuit een helikopter en vanaf het water via een boottocht door de haven en naar het eiland Lygra.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!