Cruisereiziger
Uncategorized

Noordam redt 41 mensen van rondvaartboot in Glacier Bay

Noordam_Rescue_Alaska_June_2015De Noordam van Holland America Line heeft 41 personen gered die op een rondvaartboot gestrand waren. Vorige week woensdag waren deze passagiers met een rondvaart boot “Baranof Wind” aan het varen in Alaska in de Glacier Bay. Het schip kreeg technische problemen en zond een noodsignaal uit nabij de Johns Hopkins gletsjer. Kapitein Van Donselaar van het MS Noordam liet een tender neer die de 40 toeristen en een Ranger op kon pikken. Ze werden naar de Noordam gebracht waar ze een lunch kregen. Daarna stapten ze aan het eind van de middag af in Bartlett Cove, waar de toeristen hun rondje waren begonnen.

De Noordam voer verder volgens planning naar de volgende haven, Ketchikan, waar het op tijd arriveerde.

De rondvaartboot Baranof Wind maakt regelmatig gebruik van de diensten van Holland America Line als ze in problemen verkeert, ook in 2012 en 2013 werden passagiers gered.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)