Noordam redt 41 mensen van rondvaartboot in Glacier Bay

Noordam_Rescue_Alaska_June_2015De Noordam van Holland America Line heeft 41 personen gered die op een rondvaartboot gestrand waren. Vorige week woensdag waren deze passagiers met een rondvaart boot “Baranof Wind” aan het varen in Alaska in de Glacier Bay. Het schip kreeg technische problemen en zond een noodsignaal uit nabij de Johns Hopkins gletsjer. Kapitein Van Donselaar van het MS Noordam liet een tender neer die de 40 toeristen en een Ranger op kon pikken. Ze werden naar de Noordam gebracht waar ze een lunch kregen. Daarna stapten ze aan het eind van de middag af in Bartlett Cove, waar de toeristen hun rondje waren begonnen.

De Noordam voer verder volgens planning naar de volgende haven, Ketchikan, waar het op tijd arriveerde.

De rondvaartboot Baranof Wind maakt regelmatig gebruik van de diensten van Holland America Line als ze in problemen verkeert, ook in 2012 en 2013 werden passagiers gered.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.