Uniek 85-daags Mediterraans cruise avontuur met Holland America Line

rotterdam l 2Holland America Line biedt komend najaar een bijzondere 85-daagse cruise met het ms Rotterdam door de Middellandse Zee. Met meerdere vertrekdata en plaatsen, gratis vluchten inclusief transfers en gastoptredens van Lee Towers en André Kuipers op geselecteerde afvaarten biedt deze rondreis een mediterrane grandeur.

Op zaterdag 26 september 2015 vertrekt het ms Rotterdam (1.404 passagiers), vanuit haar thuishaven Rotterdam voor de unieke 85-nachten ‘Mediterrane grandeur en Iberiaans avontuur collector’ cruise en zet koers naar de Middellandse Zee. Gedurende deze Middellandse zee cruise bezoekt het schip in totaal 13 verschillende landen en legt het aan in 39 verschillende havens. Er worden stops gemaakt in onder andere Spanje, Italië, Kroatië, Turkije en op de Griekse en Canarische eilanden, waarbij gasten de mogelijkheid hebben om op iedere bestemming aan land te gaan. Op 20 december 2015 keert het vlaggenschip van de Nederlandse rederij terug naar haar thuishaven Rotterdam.

De in totaal 85 dagen tellende cruise kan in zes verschillende segmenten van 14 dagen geboekt worden. Bij vijf van de zes segmenten biedt Holland America Line haar gasten gratis vluchten inclusief transfers van en/of naar het schip aan. Daarnaast biedt de rederij haar gasten bagagevrijstelling en gratis maaltijden op geselecteerde vluchten. De vijf segmenten waarbij gratis vluchten en transfers geboden worden zijn de eerste vijf segmenten van de 85-daagse cruise: de 14-nachten ‘Europese pracht’ van Rotterdam naar Barcelona met vertrek op 26 september, de 14-nachten ‘Romantiek aan de Middellandse Zee’ van Barcelona naar Venetië met vertrek op 10 oktober, de 14-nachten ‘Helleens & Anatolisch avontuur’ van Venetië naar Pireaus (Athene) met vertrek op 24 oktober, de 14-nachten ‘Verkenningsreis Zwarte Zee’ van Pireaus (Athene) naar Rome met vertrek op 7 november en de 12-nachten ‘Iberisch Schiereiland’ met vertrek op 21 november van Civitavecchia (Rome) naar Rotterdam.

Gasten worden naast de gratis vluchten inclusief transfers getrakteerd op een optreden van twee bijzondere Nederlandse gasten. Als eerste gast komt Lee Towers aan boord van Holland America Line voor een spetterend optreden. Lee Towers is een ‘crooner’ en werd ontdekt in 1975 als de Zingende kraanmachinist. Hij is bekend om zijn grote, theatrale optredens en zijn muziek staat al sinds de jaren 70 in de Nederlandse hitlijsten. Towers is aan boord van het ms Rotterdam gedurende de 14-nachten ‘Europese pracht’ cruise met vertrek op 26 september vanuit de Rotterdamse haven. André Kuipers is gastspreker gedurende de 12-nachten ‘Iberische Schiereiland’ cruise met vertrek 21 november vanuit Rome. Kuipers is arts en astronaut voor de Europese Ruimtevaartorganisatie. In 2004 werd hij de tweede Nederlander die naar de ruimte reisde en in 2011 keerde hij terug naar het internationale ruimtestation ISS voor een verblijf van 193 dagen.

Vanaf 21 april dit jaar brengt B.B. King’s Blues band, een achtkoppige groep, ook aan boord van het ms Rotterdam het gehele seizoen de beste muziek van Memphis naar zee. Funky en snel maar ook met veel soul en sensualiteit treedt de band op terwijl gasten genieten van exclusieve cocktails. De levendige nachtclub ademt de sfeer van de club in Memphis met een speciaal podium inclusief de hangende gitaren.

Op 3 december 2015 keert het ms Rotterdam terug naar haar Nederlandse thuishaven, voor een laatste 17-nachten ‘Op avontuur naar de Canarische eilanden’ cruise met stops in onder andere Lissabon, Las Palmas (Grand Canaria) en Santa Cruze (Tenerife). Na 85 dagen keert het ms Rotterdam op 20 december terug van haar unieke mediterrane grandeur.

Alle segmenten zijn los te boeken maar uiteraard ook te combineren. De 14-nachten ‘Europese pracht’ van Rotterdam naar Barcelona, met gastspreker Lee Towers is boekbaar vanaf €1.299,00 inclusief vlucht vanuit Barcelona. De 12-nachten ‘Op ontdekkingscruise naar het Iberisch schiereiland’ van Rome naar Rotterdam met gastspreker André Kuipers is boekbaar vanaf €899,00 inclusief vlucht naar Rome.

Voor meer informatie: www.hollandamerica.com

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)