Holland America Line viert 100ste aankomst ms Rotterdam in Rotterdam

AMSTERDAM - Portret Prinses Margriet.Op zaterdag 4 juli 2015 komt het ms Rotterdam van Holland America Line voor de 100ste keer in de haven van Rotterdam aan, een mijlpaal voor zowel de cruisemaatschappij als voor de Cruise Port Rotterdam.

Aan boord van het ms Rotterdam (1.404 passagiers) wordt een privé-evenement georganiseerd, waarbij doopvrouwe Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en Stein Kruse, Holland America Group Chief Executive Officer, aanwezig zullen zijn. Iris Kroes, winnares van het tweede seizoen van ‘The Voice of Holland’, geeft een bijzonder optreden voor de genodigden in de Showroom at Sea.

“Holland America Line heeft een lange geschiedenis met de stad Rotterdam, die meer dan 140 jaar teruggaat. We zijn dan ook extra verheugd deze 100ste aankomst samen met de Cruise Port Rotterdam te vieren’’, aldus Orlando Ashford, President bij Holland America Line. “We zijn ook zeer vereerd dat H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden aanwezig zal zijn bij het evenement, dit maakt de dag zeer gedenkwaardig.”

“Holland America Line zit in de harten van de mensen in Rotterdam en de haven’’, aldus Mai Elmar, Executive Director Cruise Port Rotterdam. ‘’We zijn erg trots om het ms Rotterdam en haar doopvrouwe te mogen ontvangen ter gelegenheid van de 100ste aankomst van het schip aan de Holland Amerika-kade in het centrum van Rotterdam”.

Het ms Rotterdam werd op 11 mei 1997 gelanceerd en werd op 9 december 1997 door H.K.H. Prinses Margriet gedoopt in Fort Lauderdale. Op 10 juni 1998 kwam het schip voor de eerste keer aan in de haven van Rotterdam. Het huidige ms Rotterdam is het zesde schip met deze naam in de geschiedenis van Holland America Line. De Rotterdam 1 maakte haar eerste reis naar de haven van Rotterdam in 1872.

Vanaf 2012 is Rotterdam de vaste thuishaven van het ms Rotterdam en maakt het schip het gehele jaar door rondreizen vanuit deze haven. In totaal maakt het ms Rotterdam in 2015 21 stops in de haven van Rotterdam.

Het schip vaart momenteel een reeks Noorse Fjorden en Oostzee cruises, die variëren van zeven tot veertien dagen. In augustus maakt het schip een unieke rondreis vanuit Rotterdam naar Ijsland.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.