Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

MSC Cruises en Fincantieri snijden eerste staal cruiseschip MSC Seaside

image009MSC Cruises,’s werelds grootste particuliere wereldwijde cruiserederij en marktleider in de Middellandse Zee sneed vandaag samen met de toonaangevende scheepswerf Fincantieri, het eerste staal voor het eerste schip in de nieuwe generatie: MSC Seaside.

Tijdens de ceremonie welke werd gehouden op de scheepswerf Fincantieri in Monfalcone in Italië, werd in bijzijn van MSC Cruises ‘Executive Chairman Pierfrancesco Vago en Chief Executive Officer, Gianni Onorato, samen met Fincantieri’s Chief Executive Officer Giuseppe Bono het eerste staal gesneden van MSC Seaside.

“Vandaag is de start van de werkzaamheden van de buitengewone MSC Seaside. Het is een schip dat de zorgt voor een revolutie met een gedurfd design en welke een ongeëvenaarde ervaring biedt in entertainment, vrije tijd en dineren en tevens op het gebied van eco-vriendelijkheid en veiligheid de hoogste maatstaven kent.  Het is een bewijs van MSC Cruises ‘constante focus op uitmuntendheid en innovatie, “zei Pierfrancesco Vago, MSC Cruises’ Executive Chairman.

Hij voegde eraan toe “We kozen voor een naam die onze visie om te cruisen in de warme oceanen met warm weer met de nabijheid van de zee, de vreugde van het reizen, het ontdekken van de wonderen van het zonnige klimaat in een unieke omgeving uitspreekt. We noemen het ook “het schip dat de zon volgt”, en het zal een werkelijk opmerkelijke ervaring voor gezinnen, zonaanbidders en avonturiers bieden.”

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri zei: “Deze ceremonie is uniek voor ons en de Monfalcone scheepswerf. MSC Seaside zal het grootste schip ooit gebouwd in onze werven zijn, evenals het eerste schip ooit gebouwd voor MSC Cruises. Met MSC Seaside hebben we een gloednieuw en zeer ambitieus project ontwikkeld. Over twee jaar zullen we met MSC Cruises een prachtig schip in de vaart nemen waar we allemaal diep trots op zijn.”

MSC Seaside zal vanuit haar thuisbasis Miami het hele jaar door een ​​breed scala Caribische routes varen. Tevens zal de MSC Divina in de winterperiode ook cruises maken vanuit Miami. MSC Cruises zal profiteren van een onlangs gerenoveerde en uitgebreide ligplaats en terminal bij Port Miami

MSC Cruises spreekt haar sterke ambities uit om de Noord-Amerikaanse markt te voorzien van een ongekende kwaliteit in dienstverlening.

Gianni Onorato, MSC Cruises CEO zei: “Deze “steel cutting” ceremonie markeert een nieuwe mijlpaal in het 5 miljard kostende uitbreidingsplan van het bedrijf waarbij de capaciteit zal zijn verdubbeld in 2022 door middel van maximaal zeven nieuwe schepen.” Hij voegde eraan toe: ” MSC Cruises heeft de unieke kans om Noord-Amerikaanse gasten een uitstekende ‘Mediterrane Stijl Cruise’ ervaring te bieden en gasten uit de hele wereld een unieke beleving zoals het zal varen naar de meest gewilde bestemmingen in het Caribisch gebied. ”

Met een bruto tonnage van 154.000 BRT en capaciteit voor maximaal 5179 gasten zal dit nieuwe cruiseschip de grootste ooit gebouwd door Fincantieri zijn. Het schip zal vanaf november 2017 in de vaart worden genomen en zal worden gedoopt in Miami – het zal de eerste keer zijn dat een MSC Cruises ‘schip wordt gedoopt in de Verenigde Staten. Verkoop voor cruises met de MSC Seaside is mogelijk vanaf november 2015.

Groot, ruim en ontworpen voor optimaal comfort zal MSC Seaside profiteren van een gedurfd design en toonaangevende technologie met een 360 ° boulevard. Daarnaast zal het schip worden gekenmerkt door het meest interactieve aqua park op zee met vijf glijbanen en attracties voor alle leeftijden.

Het schip zal beschikken geclusterde hutten voor gezinnen en groepen, luxe suites met een bubbelbad op het balkon. MSC Seaside zal ook profiteren van een verbeterde MSC Yacht Club met een eigen zonnedek, een lounge en een zwembad. De publieke ruimtes van het schip zullen beschikken over een adembenemend uitzicht met een twee-deks-glazen atrium en panoramische liften. Dit schip zal voorzien in een nieuwe standaard in cruisevakanties.

MSC Seaside is de eerste van twee identieke schepen welke in bestelling is bij Fincantieri.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger