Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Virgin Cruises tekent intentieverklaring met Fincantieri voor bouw 3 cruiseschepen

Foto: Virgin Cruises

Sir Richard Branson, oprichter van de Virgin Group, heeft dinsdag in Miami bekendgemaakt dat zijn nieuwe bedrijf Virgin Cruises een intentieverklaring heeft getekend met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri voor de bouw van 3 middelgrote cruiseschepen. De cruiseschepen (110.000 brutoton) moeten naar verwachting in 2020, 2021 en 2022 worden opgeleverd. Elk schip bevat 1.430 hutten die plaats bieden aan 2.800 gasten. De thuishaven van het eerste cruiseschip in 2020 is Miami. Vandaar zullen er 7-daagse cruises naar de Caribbean worden aangeboden met zondag als vertrekdag. Beide partijen streven ernaar om eind 2015 de definitieve contracten te ondertekenen.

‘Dit is een zeer bijzondere dag voor Virgin en reizigers over de gehele wereld. We hebben alle juiste partners bij elkaar verzameld om een cruisemaatschappij van wereldklasse te lanceren, die de cruise-ervaring voor goed gaat veranderen. De aanpak van Virgin Cruises zal zowel bestaande als nieuwe cruisereizigers aantrekken. We kijken er naar uit om in Miami van start te gaan en een nieuwe ervaring te bieden aan mensen die op een nieuwe manier willen gaan cruisen’, aldus de excentrieke zakenman Branson die geïnteresseerden tevens opriep om via de website van Virgin Cruises ideeën te delen hoe de nieuwe cruisemaatschappij gasten een onvergetelijke ervaring op zee kan bezorgen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Virgin Cruises tekent intentieverklaring met Fincantieri voor bouw 3 cruiseschepen

  • Ja, wel uit Italie, maar niet van Fincantieri. 🙂 Er komen wel fantastische cruiseschepen vandaan.

Reacties zijn gesloten.