Cruisereiziger
BouwKiellegging

Kiellegging Mein Schiff 5 en eerste stuk staal gesneden Mein Schiff 6

Keel_Laying_of_Mein_Schiff_5
Foto: Meyer Turku

Dinsdag heeft op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku de kiellegging plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff 5. De bouw van de romp startte met het laten zakken van het kielblok in het droogdok. Volgens de traditie van de scheepswerf werd bij deze gelegenheid onder het blok enkele munten geplaatst die geluk dienen te brengen. Tijdens de officiele ceremonie waren vertegenwoordigers aanwezig van TUI Cruises waaronder CEO Wybcke Meyer, Royal Caribbean Cruise Line en Meyer Turku. Voorafgaand aan de kiellegging vond in de constructiehal van Meyer Turku de start plaats van de productie van het zusterschip Mein Schiff 6 met het snijden van het eerste stuk staal.

Mein Schiff 5 en Mein Schiff 6 zullen respectievelijk in 2016 en 2017 worden opgeleverd. Net als haar zusterschepen Mein Schiff 3 en Mein Schiff 4 zullen ze ongeveer 294 meter lang zijn, 15 dekken hebben met 1.253 hutten en een capaciteit hebben van 2.506 passagiers. 90% van de hutten zijn buitenhutten, waarvan 82 procent met een balkon. Beide schepen worden gebouwd volgens de nieuwste technologische standaarden, die innovatief en milieuvriendelijk zijn. Ze gaan bijvoorbeeld 30% minder energie verbruiken dan vergelijkbare cruiseschepen. De uitstoot van zwavel wordt verminderd met bijna 99 procent en stikstofoxide emissies met bijna 75 procent.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger