Cruisereiziger
Themacruise

Carias biedt Nederlandse dialyse cruise

logo cariasAls uitbreiding op de zorgcruises van Carias Zorg op Zee biedt Carias op 29 augustus 2015 een eerste Nederlandse dialyse-cruise aan boord van het ms Rotterdam. ‘Als organisator van cruises met een bepaalde mate van zorg worden we steeds vaker gebeld over de mogelijkheid van dialyse aan boord’, aldus Clara Gruben van Carias. ‘Tot op heden konden we die mogelijkheid  niet bieden. Door onze krachten te bundelen met die van dialyse-organisatie Dianet, kunnen we gasten nu aan boord dialyseren tijdens een cruise naar de Noorse fjorden.’

Dialyse-patiënten hebben meerdere malen per week een dialyse-behandeling nodig. Steeds meer patiënten ontdekken dialyse-centra in het buitenland, zodat er geen belemmering meer is voor een onbezorgde en medisch verantwoorde vakantie. Een cruise naar de Noorse fjorden was tot op heden niet mogelijk, vanwege de kleine bestemmingen zonder dialyse-centra gedurende de route. Door dit intiatief van Carias Zorg op Zee komt hierin nu verandering.

Aan boord zal een behandelruimte voor hemodialyse worden ingericht, zodat de gasten aan boord kunnen dialyseren. Er is plaats voor maximaal 8 dialyse-gasten, die drie maal per week kunnen dialyseren. Dianet verzorgt twee volwaardige dialyse-plaatsen aan boord. Bovendien zullen er drie dialyse-verpleegkundigen meereizen om de dialyse te begeleiden en de apparatuur aan- en af te sluiten. Het team deelt tevens de dialyse in, zodat gasten afwisselend een ochtend, een middag en een avond aan de beurt zijn voor hun dialyse. Zo blijft er voor alle gasten en hun familie ook ruim de gelegenheid om de prachtige Noorse bestemmingen te verkennen of er een excursie te maken.
‘De voorbereiding heeft lange tijd in beslag genomen’, aldus Gruben. ‘Zo is het team van Dianet aan boord geweest om dit project samen met ons voor te bereiden. Wij zijn beide specialist in ons vak en door onze krachten en kennis te bundelen, kunnen we deze reis nu aanbieden. In 2015 staat de eerste cruise op het programma, maar we zijn nu al bezig met een vervolg op 4 juni 2016. We zijn ervan overtuigd dat we een nieuw groep gasten kunnen bedienen met deze dialyse-cruises.’

Carias Zorg op Zee verzorgt sinds enkele jaren een aantal cruises met zorgbegeleiding. Op die manier kunnen gasten, die thuis een bepaalde vorm van zorg nodig hebben, ook genieten van een fantastische cruise.

Voor meer informatie over de dialyse-cruise: www.carias.nl of telefonisch: 033-303 3210.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger