Cruisereiziger
Uncategorized

Acht cruisepassagiers MS Westerdam omgekomen bij vliegtuigongeluk

ms Westerdam, Glacier Bay
Foto: Holland America Line

Acht passagiers van het cruiseschip MS Westerdam van Holland America Line zijn donderdagavond om het leven gekomen tijdens een excursie met een watervliegtuig in Alaska. Het vliegtuigje vloog over het natuurgebied de ‘Misty Fjorden’ waarbij het tegen een berg opvloog. Het MS Westerdam lag op dat moment in Ketchikan waar deze excursie wordt aangeboden. Onduidelijk is welke nationaliteit de inzittenden hadden en of er Nederlanders bij betrokken zijn.

Holland America Line heeft in een reactie laten weten dat “alle medewerkers van de Holland America Line ontzettend bedroefd zijn door dit nieuws. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de familie en vrienden van degenen die in dit tragische ongeval zijn omgekomen.”

Het MS Westerdam was op 20 juni vertrokken vanuit Seattle voor een achtdaagse rondreis naar Juneau, Glacier Bay, Sitka en Ketchikan in Alaska. Vandaag komt het schip aan in Victoria (British Columbia) en overmorgen eindigt ze in Seattle.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)