Heropening vernieuwde Cruise Terminal Rotterdam op 8 juli

cruiseterminal rotterdam
bron: Cruise Port Rotterdam

Sinds de opening (1997) van de Cruise Terminal Rotterdam in een historisch pand aan de Wilhelminakade beleeft de kade waar in de jaren 1950 en ‘60 veel schepen naar Amerika vertrokken, opnieuw hoogtijdagen. Om die koers te behouden, en om in te spelen op de schaalvergroting in de cruisevaart, onderging het gebouw met de kenmerkende bogen een grootscheepse renovatie.

Naast esthetische verbeteringen bestonden de belangrijkste ingrepen uit de vernieuwing van de stalen gevelkozijnen, het aanbrengen van dakisolatie, de uitbreiding van de inpandige bagageruimte, de installatie van een nieuwe passagiersbrug, het aanbrengen van gietvloeren en de realisatie van een extra bagageruimte op de kade met daarboven een terras.
Een groot aandachtspunt was de vernieuwing van de monumentale gevel.
De activiteiten in de terminal gingen tijdens de renovatie door. Op cruisedagen kon er niet verbouwd worden zolang het schip aan de kade lag, omdat het bouwterrein dan douanegebied is.

Mei 2015 werden de werkzaamheden binnen het taakstellend budget opgeleverd. Momenteel worden aanvullende werkzaamheden uitgevoerd. Hiermee is de Cruise Terminal volledig up-to-date voor de komende decennia.

De heropening is op 8 juli door burgemeester ing. A. Aboutaleb.

Bron: Cruise Port Rotterdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.