Cruisereiziger
Te water lating

Tweede cruiseschip Viking Ocean Cruises tewatergelaten

Viking Sea
Viking Sea

Op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona is het cruiseschip Viking Sea (47.800 brutoton) tewatergelaten. Het is het tweede van in totaal drie schepen die wordt gebouwd voor Viking Ocean Cruises. Bij de ceremonie waren de toekomstig dooopmoeder Karine Hagen, dochter van oprichter en CEO van Viking Cruises Torstein Hagen, en Giovanni Stecconi, directeur van Fincantieri’s scheepswerf in Ancona, aanwezig.

Oplevering van het zusterschip van de Viking Star die in maart van dit jaar in de vaart kwam staat gepland voor het voorjaar van 2016. Tot die tijd zal er nog druk worden gewerkt aan de inrichting van het schip, dat 465 hutten zal bevatten voor 930 passagiers. De Italiaanse scheepsbouwer is inmiddels ook al begonnen aan de constructie van het cruiseschip Viking Sky die begin 2017 gereed moet zijn.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger