Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenMaidencall

Woensdag aankomst grootste cruiseschip ooit in Amsterdam: MSC Splendida

MSC Cruises
MSC Splendida

Aanstaande woensdag 1 juli zal de MSC Splendida, het vlaggenschip van MSC Cruises, voor de eerste maal arriveren bij Passenger Terminal Amsterdam aan de Piet Heinkade in Amsterdam. Het schip heeft een lengte van 333 meter en een breedte van 38 meter. Het is daarmee het grootste cruiseschip van de rederij en tevens het grootste cruiseschip ooit dat aanmeert in Amsterdam. De MSC Splendida komt om 09:00 uur aan en vertrekt een dag later om 06:00 uur. Het is bezig aan een 13-daagse cruise van en naar Hamburg, waarbij diverse plaatsen in Schotland en IJsland worden aangedaan. Vanwege de ‘maiden call’ zal woensdagochtend de traditionele Plaque & Key ceremonie aan boord plaatsvinden.

Oorspronkelijk zou de MSC Splendida op zondag 3 mei Amsterdam voor de eerste keer aandoen. Dat bezoek werd op het laatste moment geannuleerd vanwege verwachte slechte weersomstandigheden. Het verbleef daarom een dag langer in Rotterdam.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

3 gedachten over “Woensdag aankomst grootste cruiseschip ooit in Amsterdam: MSC Splendida

 • Ik heb in Rotterdam vorig jaar met de allergrootste naar Amerika terug gevaren met de Oasis of the Seas .
  Maar die stomme Hollanders hebben de Oasis een boete opgelegd van 650000 Europa dat was van die Hollanders heel dom want dat had later heel veel werkgelegenheid voor Rotterdam kunnen opleveren.
  Want RCI de moeder laat bijna al hun schepen in Europa nakijken.
  Maar kennelijk vonden de Hollanders de regeltjes belangrijker dan werkgelegenheid.
  En dat is gezegd zijnde Door een Limburger

  • waarom die boete? De cruise markt is big business lijkt me inderdaad niet slim

 • In mei 2007 is de “Navigator of the Seas” in Amsterdam geweest, tot op heden nog steeds de grootste, groter dan de “MSC Splendida”.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger