Majesty of the Seas blijft toch in vloot Royal Caribbean

low_1436187731_majesty
Majesty of the Seas

Royal Caribbean International heeft maandag bekendgemaakt dat de Majesty of the Seas in 2016 toch onderdeel van haar vloot blijft uitmaken. De geplande overgang naar zusterrederij Pullmantur is van de baan. Het cruiseschip (74.077 brutoton, 2350 passagiers) zal korte cruises (3 a 4 nachten) blijven maken naar de Bahamas met o.a. een stop op het prive-eiland CocoCay. Het oudste schip van de Amerikaanse cruisemaatschappij heeft vanaf volgend jaar zomer Port Canaveral als thuishaven. Voorafgaand zal het uitgebreid in droogdok worden gerenoveerd, waarbij diverse nieuwe faciliteiten worden geintroduceerd.

Als de Majesty of the Seas terugkeert in de vaart zal het gratis en onbeperkt internet aan boord aanbieden. Met het snelle Voom-internet is het dan mogelijk om films en muziek te streamen en online videospelletjes te spelen. Andere noviteiten op het schip dat in 1992 is gebouwd zijn glijbanen, familie-vriendelijke bubbelbaden, een filmscherm bij het zwembad en de Dreamworks Experience, entertainment met o.a. Shrek en Fiona. Daarnaast wordt er een nieuwe suiteprogramma geintroduceerd en maken de restaurants Izumi (Japans), Sabor Taqueria (Mexicaans) en Chef’s Table (prive-dineren) hun opwachting.

Deze wijziging stelt Royal Caribbean International ook in staat om de Rhapsody of the Seas, die de korte cruises van de Majesty of the Seas over zou nemen, in te zetten vanuit Tampa. Daarvandaan zal het 8-daagse cruises gaan maken naar het westelijke gedeelte van de Caribbean in de winter van 2016. De verkoop van de nieuwe routes is reeds van start gegaan.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!