Cruisereiziger
Benoemingen

Celebrity Cruises introduceert Kate McCue als eerste Amerikaanse vrouwelijke kapitein

Kate McCueCelebrity Cruises heeft vandaag bekend gemaakt dat zij – tevens als eerste in de cruisegeschiedenis ooit – een Amerikaanse vrouwelijke kapitein aanstelt. Kate McCue zal als kapitein aan boord van Celebrity Summit verantwoordelijk zijn voor de navigatie van het schip en de aan boord beleving van haar 2158 gasten en 952 bemanningsleden. Celebrity Cruises staat voor ‘Modern Luxury’ en heeft Kate McCue aangesteld op basis van haar 15 jaar succesvolle ervaring en leiderschap in de maritieme industrie. McCue heeft op wereldwijde afvaarten waaronder in Europa, Azië, Australië, de Caribbean, Alaska en de Pacific de leidinggevende rol gespeeld in logistieke scheepstaken. Daarnaast heeft zij bij meerdere Trans-Atlantische en repositie cruises haar leidinggevende capaciteiten laten zien.

Celebrity Cruises heeft zich toegewijd aan het vergroten van het aantal vrouwen in een leidinggevende functie. Kate McCue’s aanstelling komt na de benoeming van Lisa Lutoff-Perlo als President en CEO van Celebrity Cruises in december 2014. “vanaf de eerste keer dat ik Kate ontmoette, keek ik uit naar dit moment; waarin ik mijn felicitatie kan overdragen aan haar als gerespecteerd leider die het pad voor vrouwen in de maritieme industrie verder uitrolt”, aldus Lisa Lutoff-Perlo.

“Om de eerste Amerikaanse vrouwelijke kapitein te worden is altijd een doel voor mij geweest, voor zolang als ik mijzelf kan herinneren” zegt McCue. “De rol van eerste vrouwelijke kapitein bij een rederij als Celebrity Cruises, de rederij die continue haar schepen en routes aanpast aan de verwachtingen van haar gasten is een grote eer, ik ben verheugd hier onderdeel van te mogen zijn. Ik kijk uit naar het werken met een geweldig team met bijzondere leiderschapsmentaliteit waarin de visie van Celebrity Cruises elke dag een rol speelt”, aldus McCue.

Kate McCue zal vanaf augustus 2015 haar taak waarnemen op Celebrity Summit.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!