Norwegian Cruise Line introduceert A la carte dineren in de gehele vloot
Norwegian Cruise Line heeft bekend gemaakt dat ze op hun allernieuwste schip, de Norwegian Escape, voor het eerst a la carte menu’s in de vele specialiteitenrestaurants bieden. Daarbij gaat het om restaurants zoals het Italiaanse La Cucina, het Franse Le Bistro, Cagney’s Steakhouse en het nieuwe restaurant Bayamo. In plaats van een vast bedrag per persoon zullen alle gerechten per stuk geprijsd zijn.
In Cagney’s Steakhouse zijn er voorgerechten vanaf $4,99 tot $7,95 en hoofdgerechten van $17,99 to $29,99. In dit restaurant worden de befaamde Angus Beef biefstuk geserveerd. In het Italiaanse La Cucina zijn de hoofdgerechten vanaf $12,99 verkrijgbaar. De overige specialiteitenrestaurants, Moderno Churrascaria en Teppanyaki, blijven een eenmalige toeslag per persoon rekenen, respectievelijk $19,95 en $29,95. De hoofdrestaurants en de Aziatische restaurants zijn bij de cruiseprijs inbegrepen.
Norwegian biedt voor al haar gasten een Specialty Dining pakket aan waarin de a la carte restaurants inbegrepen zijn. Zij betalen slechts een extra bedrag voor restaurant Bayamo ($15 dollar). De prijs voor het dinerpakket is afhankelijk van de lengte van de geboekte cruise.
Per 1 januari 2016 voert Norwegian Cruise Line het a la carte dineren in op al haar schepen.