Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenPrijsvraag

Verzin een naam voor nieuw expeditieschip Hurtigruten

471x235_banner_landing_pageHurtigruten is op zoek naar een naam voor haar nieuwe expeditieschip, die in de herfst van 2016 in de vaart komt. Het schip heeft op dit moment de tijdelijke naam ‘MS Norway Explorer’ meegekregen. Voor de definitieve naam roept het de hulp in van haar reizigers. De persoon die de beste suggestie aandraagt ziet zijn of haar creatie in de toekomst door de Noorse wateren varen. De winnaar ontvangt samen met een vriend of vriendin een gratis cruise in 2016 op de nieuwe aanwinst. De naam moet starten met ‘MS’ en het moet een Noors woord of woorden zijn of een internationaal woord met Noorse oorsprong (zoals ‘fjord’). Daarnaast moet de naam passen bij de namen van de andere schepen uit de vloot van Hurtigruten. Deze zijn vernoemd naar natuurfenomenen (MS Nordlys, MS Midnatsol, MS Polarlys), historische personen uit Noorwegen (MS Kong Harald) en bestemmingen in Noorwegen (MS Finnmarken, MS Vesteralen, MS Nordkapp, MS Trollfjord, MS Lofoten). De beste inzendingen worden voorgelegd aan het management van de rederij, die uiteindelijk een keuze zullen maken.

De prijsvraag loopt via de Facebookpagina van Hurtigruten. Je kan jouw bedachte naam achterlaten onder de speciale post. Klik hier!

Het nieuwe schip (7.000 ton) is in 2009 in Portugal gebouwd als ferry met de naam Atlantida voor gemotoriseerd verkeer en passagiers tussen Portugal en de Azoren. Het schip is echter nooit in gebruik genomen. Het gaat bij Hurtigruten in het winterseizoen 2016/2017 het MS Midnatsol vervangen. Het schip biedt, na een uitgebreide renovatie, plek voor 320 passagiers (180 hutten) en zal de oorspronkelijk geplande routes van het MS Midnatsol varen. Laatstgenoemde schip zal in Antarctica worden ingezet naast de MS Fram die daar ook cruises maakt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!