Kleine brand op Freedom of the Seas in haven Falmouth

Op de Freedom of the Seas heeft vanmiddag (Nederlandse tijd kwart voor vijf) een kleine brand gewoed terwijl het schip in de haven Falmouth, Jamaica, aan het aanmeren was. Royal Caribbean Int. maakte bekend via Twitter dat het om een kleine brand ging in een technische ruimte. Het vuur is ingesloten en geblust. Alle systemen op het schip functioneren naar behoren. Vanwege veiligheidsredenen werden alle passagiers door de kapitein opgeroepen om zich met reddingsvest te verzamelen op het dek bij de reddingsboten. Volgens de rederij zijn er geen gewonden gevallen onder de cruisepassagiers. E e n bemanningslid is behandeld aan een eerste graad brandwond. Hoe ernstig de schade is is nog niet bekend.

De Freedom of the Seas is een van de grotere schepen van rederij Royal Caribbean Int. en biedt plek voor ruim 3600 passagiers. Ze was bezig aan een achtdaagse cruise die op 19 juli in Port Canaveral (Florida) gestart was. Het schip deed gisteren Labadee aan, vandaag Jamaica, en verder nog George Town (Grand Cayman eilanden) en Cozumel in Mexico.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.