Cruisereiziger
Bestemmingen

Carnival Corporation in 2016 met 6 cruiseschepen in China

Golden Princess
Golden Princess

Carnival Corporation heeft donderdag bekendgemaakt dat het twee cruiseschepen heeft toegevoegd aan haar vloot in China in 2016. Daarmee is het de eerste wereldwijde cruisemaatschappij die in totaal 6 cruiseschepen stationeert in China, waarvan 3 seizoensgebonden en 3 het gehele jaar door. Door de toevoeging groeit de capaciteit van Carnival Corporation in het Aziatische land met nog eens 58%. De twee extra schepen die richting Azië trekken zijn de Golden Princess van Princess Cruises en de Costa Fortuna van Costa Cruises.

De Golden Princess zal een seizoen varen in Noord-China met Tianjin als thuisbasis. Het wordt het tweede schip van Princess Cruises in China. De Sapphire Princess is er al actief sinds 2014 vanuit Shanghai. In 2016 vaart het het gehele jaar door in China. In april 2016 zal de Costa Fortuna het vierde cruiseschip van Costa Cruises worden in China. Het voegt zich bij de Costa Serena, Costa Atlantica en Costa Victoria. De 6 schepen zullen bijna goed zijn voor 1 miljoen Chinese passagiers in 2016.

Eerder maakte Carnival Corporation al bekend dat Princess Cruises een nieuw cruiseschip laat bouwen speciaal voor de Chinese markt. Dit schip zal in de zomer van 2017 het gehele jaar door cruises gaan maken in China. Shanghai wordt daarbij de thuishaven.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger