Cruisereiziger
BestemmingenCruiseterminal

Carnival Corporation tekent voor nieuwe cruiseterminal in Barcelona

Barcelona
Barcelona

Carnival Corporation heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft gesloten met de havenautoriteiten van Barcelona om te investeren in een nieuwe cruiseterminal. Deze zal gebruikt gaan worden door 7 van de 10 dochtercruisemaatschappijen die onder Carnival Corporation vallen.  De havenautoriteiten gaven het groene licht samen met de belofte om nieuwe parkeerfaciliteiten te bouwen voor meer dan 300 auto’s. Carnival investeert meer dan 30 miljoen euro in de terminal. De huidige terminals blijven voortbestaan. De nieuwe cruiseterminal zal ook gebouwd worden nabij de huidige cruiseterminal Port Adossat en wordt een van de grootste cruiseterminals van Europa met 11.500 m2. In 2018 moet de terminal gereed zijn voor de nieuwste generatie schepen van de moederrederij.

Barcelona had in 2016 met haar huidige zes cruiseterminals 764 cruiseschip bezoeken die goed waren voor meer dan 2,36 miljoen passagiers. Zij besteedde in de stad 257 miljoen euro in de restaurants, transport en handel.

Naast de nieuwe cruiseterminal in Barcelona, beheert Carnival Corporation nog vier andere cruiseterminals; Puera Maya in Cozumel (Mexico), Grand Turk Cruise Center op de Turks- en Caicoseilanden (Antillen), Mahogany Bay in Roatan (Honduras) en Long Beach in Californië (VS). Bovendien wordt in oktober 2015 Amber Cove geopend in de Dominicaanse Republiek.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger