Twee nieuwe schepen voor Costa Cruises bij Meyer Werft

cclLogoCosta Cruises heeft vandaag bekend gemaakt dat het opdracht heeft gegeven aan Meyer Werft voor twee gloednieuwe next-generation cruiseschepen met de allergrootste passagierscapaciteit ter wereld. Het worden twee groene schepen omdat ze, net als de twee eerder aangekondigde AIDA schepen, worden voortgedreven op vloeibaar aardgas.

De twee schepen (180.000 ton) voor Costa worden gebouwd bij de scheepswerf in Turku, Finland, en worden opgeleverd in 2019 en 2020. Elk schip biedt plek voor ongeveer 6600 passagiers aan boord die in meer dan 2600 hutten worden ondergebracht.

“Deze schepen breiden de leidende positie van de Costa Group, marktleider in de grootste continentaal Europese markten, verder uit,” zegt Michael Thamm, CEO van de Costa Group. “Het miljardencontract met Meyer weerspiegelt onze strategie om continu te innoveren en onze gasten een ongeëvenaarde cruise-ervaring te bieden.”

Baanbrekend op het gebied van duurzame brandstoffen, zijn de nieuwe Costaschepen de eerste in de cruise industrie die LNG gebruiken voor dual-powered hybride motoren. LNG wordt aan boord opgeslagen en wordt gebruikt om op volle zee 100% vermogen op te wekken. Het gebruik van LNG, zowel op zee als in de haven, beperkt de uitstoot aanzienlijk.

De twee Costa schepen vallen onder een groot miljardencontract van negen nieuwe schepen die bij de Meyer Werft of bij het Italiaanse Fincantieri gebouwd zullen worden tussen 2019 en 2022.  Tot nu toe is bekend dat vier van de negen schepen gebouwd worden door Meyer Werft; twee voor AIDA Cruises en twee schepen voor Costa Cruises. De overige vijf worden gebouwd in Monfalcone en Marghera op de schepen van Fincantieri.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)