Livestreams en webcam uitdokken Norwegian Escape

Het uitdokken van de Norwegian Escape, het nieuwe cruiseschip van Norwegian Cruise Line, zaterdagochtend rond 08:30 uur bij de Meyer Werft in Papenburg is rechtstreeks te volgen via internet. De Duitse scheepsbouwer biedt zelf op haar website een webcam aan, gericht op de uitgang van het dok. Daarnaast zijn er livestreams beschikbaar op de regionale Duitse zender NDR.de en de website HD1080i.de (zie ook onder).

 

Aansluitend aan het uitdokken worden de thrusters en stabilisatoren getest en de reddingsboten geïnstalleerd. Daarna zal het aanmeren aan de pier in de haven van de scheepswerf. Daar worden met behulp van een mobiele kraan de schoorsteen en mast geplaatst. Vervolgens zullen beide drijvende delen van de Ovation of the Seas het bouwdok II ingaan zodat de bouw kan worden voortgezet.

Aan de pier van de Meyer Werft worden de volgende dagen de laatste werkzaamheden en testen op het schip uitgevoerd. Enkele dagen later zullen de eerste bemanningsleden inschepen om zich vertrouwd te maken met het schip en de diverse systemen en apparatuur. Midden september volgt vervolgens de Eemstocht richting Noordzee, waar de zeewaardigheid van de Norwegian Escape wordt getest. De Norwegian Escape (164.400 brutoton) heeft een totale lengte van 325,9 meter en is 41,4 meter breed. Het is gebouwd volgens de huidige veiligheidsnormen en voldoet aan alle laatste milieuvoorschriften.

Cruises zijn vanaf  €249 onder andere boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel
 

Hoe is het cruisen bij Norwegian Cruise Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!