Cruisereiziger
Bestemmingen

Trossen los voor Hamburg Cruise Days 11-13 september 2015

Van 11 t/m 13 september gaan ‘de trossen los’ voor de vijfde editie van de Hamburg Cruise Days: een spectaculair maritiem event van internationale allure. Met meer dan 600.000 bezoekers, zeven indrukwekkende cruiseschepen en twaalf thema-eilanden waarop de fascinerende wereld van cruises aan land kan worden beleefd, zijn de Hamburg Cruise Days 2015 zeker een plek in je agenda waard. Welcome on board!

Maritieme beleving aan land

Tijdens de Hamburg Cruise Days biedt de haven van Hamburg haar bezoekers zowel op het water als aan de havenkant een onvergetelijke maritieme beleving. Het haventerrein wordt over een lengte van vier kilometer omgetoverd tot het dek van een cruiseschip, waar diverse cruiserederijen zich presenteren op zogenaamde thema eilanden. AIDA Cruises presenteert zich met een nagebouwde hut van de gloednieuwe te verwachten AIDAprima, een ijsbaan en de AIDA Beachlounge. Daarnaast zijn Hapag Lloyd Cruises, MSC Cruises, Costa Cruises en TUI Cruises (Mein Schiff-schepen) aanwezig.

Cruisedays vuurwerk

Terwijl op het water talrijke cruiseschepen voor anker liggen, wordt het havengebied tussen de beide Hamburger Cruise Centers, HafenCity en Altona, drie dagen lang omgetoverd tot een unieke cruiseboulevard. Over het gehele eventterrein, inclusief de Landungsbrücken en de bekende vismarkt, beleven de bezoekers van de Hamburger haven de vele facetten van het unieke leven aan boord van een gigantisch cruiseschip. Niet alleen cruise-fans, maar ook wijn-, muziek- en golfliefhebbers, kinderen, cultuursnuivers en fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen. Zin in een bijzonder weekendje weg of een unieke zakenreis? Beleef de cruisedagen vanaf het water en stap aan boord van een zeilboot of historische stoomboot. Of boek een package deal, inclusief accommodatie. Alle mogelijkheden bekijk je hier.

When the sun goes down

Ook op het water is spektakel gegarandeerd. In totaal komen dit jaar zeven cruiseschepen de stad Hamburg met een bezoek vereren. Op vrijdag arriveren de Costa neoRomantica en Amadea van Phoenix Reisen. Op zaterdag de Mein Schiff 4 (TUI Cruises), Europa (Hapag Lloyd Cruises) en AIDAbella (AIDA Cruises). Queen Mary 2 (Cunard) en de MSC Splendida (MSC Cruises) sluiten het festival af op zondag.

Het eerste hoogtepunt van de Hamburg Cruisedays wordt gevormd door de Hamburg Cruise Night op vrijdagavond, als diverse partyschepen de Elbe op varen. Een spetterend vuurwerk markeert dan de feestelijke start van het event. De Costa neoRomantica en Amadea varen deze avond de haven uit, begeleid door een parelsnoer aan sloepen, zeil- en passagiersschepen en een adembenemende vuurwerkshow. Zaterdagavond volgt de Groβe Hamburg Cruise Days-Parade.

Het gehele programma van de Hamburg Cruise Days vind je hier. Blijf op de hoogte via FacebookTwitter en Instagram.

Blue Port Hamburg

Het betoverende decor van de maritieme happening wordt dit jaar opnieuw gevormd door de lichtshow ‘Blue Port Hamburg’: internationaal gerenommeerd lichtkunstenaar Michael Batz hult de haven en haar bezienswaardigheden na zonsondergang tien dagen lang (voor en tijdens het event) in een magisch blauw licht. Unieke plaatjes gegarandeerd!

De haven van Hamburg

Wie aan havens denkt, denkt waarschijnlijk aan scheepswerven, industrie en lawaai. In ‘cruise hotspot’ Hamburg is de haven veel meer dan dat. Het is een handelsplaats en van groot economisch belang voor de stad. Je vindt er een havenboulevard met bezienswaardigheden en het biedt steeds weer een podium voor spectaculaire maritieme evenementen. Onbetwist hoogtepunt zijn de tweejaarlijkse Hamburg Cruise Days.

De Hamburg Cruise Days 2015 worden georganiseerd door Hamburger agenturen uba GmbH en redroses communications GmbH, met AIDA Cruises als premiumpartner.

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten tijdens het vorige Hamburg Cruise Days het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels .Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

 

[vimeo id=”50112907″]

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)