Cruisereiziger
KinderenOntspanning

Costa Cruises introduceert ‘Captain for a Day’-programma voor kinderen

Foto: Costa Cruises
Foto: Costa Cruises

Costa Cruises heeft bekendgemaakt dat het op haar cruiseschepen Costa Diadema en Costa Fascinosa een nieuw programma ‘Captain for a Day’ introduceert waarbij kinderen kunnen ervaren hoe het is om aan het roer te staan van een cruiseschip. Het avontuur, dat een hele dag duurt, begint met het aantrekken van het kapiteinsuniform en eindigt met een diner met de echte kapitein aan zijn persoonlijke tafel in de grote eetzaal.

Jongeren die deelnemen aan het programma ontvangen een kapiteinsuniform die ze tijdens hun training tot kapitein mogen dragen. Ze leren alle ins en outs van het schip, nautische termen en hoe te navigeren met hun eigen kaart en kompas. Ze maken ook kennis met seinvlaggen met elk hun eigen betekenis. Ze krijgen tevens mee wat het effect is van het weer op de zee en maken kans om de weersvoorspelling in te spreken voor de gasten.
Het ‘Captain for a Day’-programma biedt drie niveau’s, de Aspirante Comadante (Kapitein trainee), de Comandante (Kapitein) en de Comadante Superiore (Senior Kapitein):

Het Aspirante Comadante pakket bestaat uit een uniform die tijdens de dag mag worden gedragen, de training en het diner aan tafel van de kapitein. Ze ontvangen aan het einde van de dag een diploma en twee foto’s ter herinnering. Dit pakket kost 49,99 euro en 29,99 voor elk volgend kind uit hetzelfde gezin.

Het Comadante pakket bevat alle extra’s van de Aspirante Comadante met aanvullend een kapiteinspet gesigneerd door de kapitein en 2 grotere foto’s. Dit pakket kost 79,99 euro en 49,99 voor elk volgend kind uit hetzelfde gezin.

Het Comadante Superiore pakket bevat alle extra’s van de Aspirante Comadante en Comadante met aanvullend het uniform dat mag worden gehouden. Dit pakket kost 124,99 euro en 59,99 euro voor elk volgend kind uit hetzelfde gezin.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!