De vijf mooiste thema-eilanden van de Hamburg Cruise Days 2015

Van 11 t/m 13 september vindt de vijfde editie plaats van de Hamburg Cruise Days: een spectaculair maritiem event van internationale allure in de Duitse stad Hamburg. Met meer dan 600.000 bezoekers, zeven indrukwekkende cruiseschepen en vijftien thema-eilanden waarop de fascinerende wereld van cruises aan land kan worden beleefd, zijn de Hamburg Cruise Days 2015 zeker een plek in je agenda waard.

Dit jaar zijn er vijftien zogenaamde Thema-eilanden op het vier kilometer lange festival terrein te vinden, dat loopt van de Holzhafen, via de Landungsbrücken en de bekende vismarkt richting de cruiseterminal Hafencity langs de Elbe. Bezoekers beleven vele facetten van het unieke leven aan boord van een gigantisch cruiseschip. Niet alleen cruise-fans, maar ook wijn-, muziek- en golfliefhebbers, kinderen, cultuursnuivers en fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen. AIDA Cruises, Costa Cruises, MSC Cruises en Hapag Lloyd Cruises presenteren zich elk op 1 of meerdere thema-eilanden.

Hamburg Cruise Days 2015 overzichtskaart

De mooiste thema eilanden die je volgens Cruisereiziger zeker niet moet missen, zijn:

1. Dinner in the Sky samen met Hapag Lloyd Cruises. Heb je ooit gedineerd in een restaurant op 50 meter hoogte met uitzicht op de Hamburg Cruise Days en cruiseschip Europa? Chefkok Thorsten Gillert van luxe cruiseschip Europa kookt voor een exclusief aantal gasten zijn sterrenmenu. Je reserveert vooraf dit diner op de website. Letterlijk en figuurlijk een culinair hoogtepunt!

2. Op de AIDA Urlaubswelt presenteert hoofdsponsor van de Cruisedays, AIDA zich met de AIDA vakantiewereld waar je je op een cruiseschip van AIDA waant. De AIDA Beachlounge nodigt je uit om te komen ontspannen en een kijkje te nemen in een nagebouwde hut van de AIDAprima die volgend jaar in de vaart komt. Met een digitale bril kan je bovendien een wandeltochtje maken op de AIDAblu en de AIDAprima. Riksja’s pendelen heen en weer naar het tweede thema-eiland van AIDA, het Activity-Deck.

CruiseVillagejpg3. Het hart van het festival vormt het Cruise Village dat bij cruiseterminal Hafen City ligt. Naast de aangemeerde cruiseschepen geniet je van maritieme gastronomie, muziek en kunst. Topact is dit jaar de „Flying Cruise Show“ waarbij bezoekers verrast worden door luchtacrobatiek.

4. In de Mein Schiff Erlebniswelt kun je door een Cyberbril een virtuele rondtour maken over cruiseschip Mein Schiff 3. Bovendien nodigt TUI Cruises je uit je te laten informeren over de nieuwste aanwinst, de Mein Schiff 4. Zaterdagavond neemt de Mein Schiff 4 deel aan de grote Hamburg Cruise Days-Parade.

5. In het Unilever huis vindt de Globetrotter Cruisebeurs plaats. Vele rederijen presenteren zich, of het nu gaat om riviercruises, zeilcruises, expeditie- of zeecruiserederijen.

De thema-eilanden zijn geopend:

Vrijdag 11 september 2015:
14:00–23:00 uur HafenCity en Holzhafen
14:00–24:00 uur Baumwall t/m Fischmarkt

Zaterdag 12 september: 
11:00–24:00 uur Gehele gebied

Zondag 13 september:  
11:00–20:00 uur Gehele gebied

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten tijdens het vorige Hamburg Cruise Days het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels .Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)