Londen krijgt eigen cruiseterminal in 2017

Cruiseterminal van Harwich
Cruiseterminal van Harwich

Londen gaat binnen een twee jaar zijn eigen cruiseterminal aan de Theems krijgen, bij Greenwich. In 2017 kunnen de eerste kleinere tot middelgrote schepen aanmeren. De speciale kade die alleen voor cruiseschepen gebruikt gaat worden, is geschikt voor cruiseschepen tot 230 meter. Dit zijn cruiseschepen tot ongeveer 1600 passagiers.

Omwonenden verzetten zich al enige tijd tegen de ontwikkeling van het gebied daaromheen, Enderby Wharf, dat ruim 1150 woningen

gaat omvatten, als ook restaurants, café’s en bars. De burgemeester van Londen neemt maatregelen om (lucht)vervuiling en (geluids)overlast tegen te gaan.

Momenteel meren  cruiseschepen aan bij London’s Tower Bridge Terminal mits de waterstanden van de Theems voldoende zijn. Dit betekent dat alleen de kleinere cruiseschepen zo dicht bij Londen arriveren. Grotere schepen gaan naar Tilbury (op 35 minuten van de stad) of Harwich (op op 90 minuten).

De nieuwe terminal van Greenwich gaat naar verwachting 55 cruiseschepen per jaar ontvangen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)