Cruisereiziger
Renovatie

MSC Lirica gearriveerd in Palermo voor verlenging

MSC Lirica
MSC Lirica

In de nacht van maandag op dinsdag is het cruiseschip MSC Lirica van MSC Cruises gearriveerd op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo voor een uitgebreide restyling. Het is het vierde en laatste schip in de Lirica-klasse dat in de Renaissance programma onder handen wordt genomen. De MSC Armonia, MSC Sinfonia en MSC Opera hebben reeds een gedaantewisseling ondergaan.

Ook de MSC Lirica zal worden verlengd met 24 meter door het plaatsen van een nieuwe sectie met 193 extra hutten waaronder 94 met balkon. Daarvoor zal het schip in tweeën worden gesneden, waarna  Daarnaast zal het schip uit 2003 nieuwe entertainment opties, technologische verbeteringen, meer winkels en een compleet nieuw waterpark krijgen. De werkzaamheden zullen bijna 2 maanden in beslag nemen van 31 augustus tot en met 2 november 2015. De totale kosten voor het gehele programma bedraagt meer dan 200 miljoen euro.

Na de renovatie gaat de MSC Lirica naar Brazilië voor haar winterseizoen. Op 4 november vertrekt het daarvoor voor een herpositioneringscruise van 21 dagen naar Rio de Janeiro. In maart 2016 zet het vervolgens via een Grand Voyage van 60 nachten koers naar China (Shanghai) waar het begin mei 2016 zal arriveren.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger