Mitsubishi: AIDAprima wordt in december opgeleverd

AIDAprimaMitsubishi Heavy Indrustries zal in december van dit jaar het nieuwe cruiseschip AIDAprima overdragen aan haar opdrachtgever AIDA Cruises. Dat heeft de Japanse scheepsbouwer in een statement laten weten. Oorspronkelijk zou het schip al eerder dit jaar gereed zijn. Vanwege vertraging in het bouwproces op de Nagasaki Shipyard & Machinery Works in Nagasaki moest de opleverdatum echter tot twee keer toe worden uitgesteld.

De AIDAprima zou oorspronkelijk worden opgeleverd in maart 2015. Daarna verschoof deze datum naar 1 oktober 2015. Ook dat werd niet gehaald. Door het uitstel moesten de geplande 50-daagse inauguratiecruise die vanaf Japan zou vertrekken van Yokohama naar Dubai, alle Dubai cruises in winterseizoen 2015/2016 en de reis van Dubai naar Hamburg geannuleerd worden. Zaterdag vertrok de AIDAprima voor haar eerste testvaart.

Cruises zijn boekbaar bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelTUIZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.