Mitsubishi: AIDAprima wordt in december opgeleverd

AIDAprimaMitsubishi Heavy Indrustries zal in december van dit jaar het nieuwe cruiseschip AIDAprima overdragen aan haar opdrachtgever AIDA Cruises. Dat heeft de Japanse scheepsbouwer in een statement laten weten. Oorspronkelijk zou het schip al eerder dit jaar gereed zijn. Vanwege vertraging in het bouwproces op de Nagasaki Shipyard & Machinery Works in Nagasaki moest de opleverdatum echter tot twee keer toe worden uitgesteld.

De AIDAprima zou oorspronkelijk worden opgeleverd in maart 2015. Daarna verschoof deze datum naar 1 oktober 2015. Ook dat werd niet gehaald. Door het uitstel moesten de geplande 50-daagse inauguratiecruise die vanaf Japan zou vertrekken van Yokohama naar Dubai, alle Dubai cruises in winterseizoen 2015/2016 en de reis van Dubai naar Hamburg geannuleerd worden. Zaterdag vertrok de AIDAprima voor haar eerste testvaart.

Cruises zijn boekbaar bij onder andere:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel Stip TUI

 

Hoe ziet het schip eruit? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!