Carnival Liberty na kleine brand in St. Thomas

Carnival Liberty
Carnival Liberty

Terwijl cruiseschip Carnival Liberty van Carnival Cruise Lines gisteren aangemeerd lag in St. Thomas (Maagdeneilanden) brak een kleine brand uit in de machinekamer. De brand werd direct geblust door de brand blus installatie. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

Alle hotelfaciliteiten, zoals air conditioning, liften, toiletten, keukens, werken naar behoren en zijn volledig in bedrijf. Ook het entertainment, dineermogelijkheden en activiteitenprogramma wordt de gasten aangeboden.

Een team van experts onderzoekt de oorzaak van de brand en werkt samen met de Amerikaanse kustwacht. Ondertussen moet het schip in St. Thomas aan de kade blijven. Carnival Cruise Lines zet extra shuttle bussen in voor haar gasten en geeft een tegoed van $150 per persoon om te besteden aan boord.

De Carnival Liberty (2005, 110.000 ton) vertrok zondag uit San Juan met 3.346 gasten en 1.150 personeelsleden voor een achtdaagse cruise langs St. Thomas, St. Lucia, St. Kitts en Sint Maarten.

Update 9 september 2015:  Carnival zal alle passagiers van boord halen en via gecharterde vliegtuigen terug brengen naar San Juan. De Amerikaanse kustwacht geeft het schip niet vrij voor het voortzetten van de cruise. De Carnival Liberty zal wel deze week terugkeren naar haar thuishaven San Juan. Onduidelijk is wat er met de hiernavolgende cruises zal gebeuren.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.