Fotoverslag Hamburg Cruise Days dag 3 – Rockende slotdag

Dit weekend vond in Hamburg de vijfde editie van de Hamburg Cruise Days plaats, een maritiem event van internationale allure. Meer dan 600.000 bezoekers, zeven indrukwekkende cruiseschepen en vijftien ‘thema-eilanden’, waar de fascinerende wereld van de cruises aan land konden worden beleefd. Onder het motto ‘Landgang’ werd de haven van Hamburg veranderd in het dek van een luxe cruiseschip.

Cruisereiziger.nl was op uitnodiging van Hamburg Marketing aanwezig bij dit spectaculaire cruise evenement.
MSC SplendidaVan de in totaal 7 cruiseschepen die Hamburg aandeden tijdens de Hamburg Cruise Days was het op zondag, de derde en laatste dag van het evenement, de beurt aan de twee grootste schepen, de MSC Splendida van MSC Cruises en de Queen Mary 2 van Cunard.
Cunard Queen Mary 2De MSC Splendida meerde om 08:00 uur ‘s ochtends aan bij de cruiseterminal Hamburg Cruise Center Hafencity. De Queen Mary 2 arriveerde een uur eerder bij het Hamburg Cruise Center Steinwerder.Queen Mary 2 lego

De Queen Mary 2 was niet alleen aan de cruiseterminal te zien in Hamburg. Ook in het International Maritime Museum Hamburg was het schip te aanschouwen, maar dan wel in lego-versie. Het maakt onderdeel uit van ‘s werelds grootste privé collectie van maritieme items van verzamelaar Peter Tamm die over 9 ‘dekken’ wordt tentoongesteld.

Cruisecenter AltonaHamburg StrandIn tegenstelling tot vrijdag en zaterdag lag de Hamburg Cruise Center Altona er zondag verlaten bij. Ook zonder cruiseschip is het uitzicht op de haven en de talrijke schepen die in- en uitvaren van zowel het dak van de cruiseterminal als het nabijgelegen uitkijkpunt geweldig. Dat geldt ook voor het verderop gelegen strand.

 

De Hamburg Cruise Days werden aan het begin van de avond afgesloten met het vertrek van de MSC Splendida en Queen Mary 2, waarbij eerstgenoemd schip de rocknummers We will rock you en Seven Nation Army via de scheepshoorn liet horen. Een prachtig slotstuk van drie heerlijke cruisedagen in Hamburg.

We kijken alweer uit naar de volgende Hamburg Cruise Days die over 2 jaar plaatsvinden, van 6 tot en met 10 september 2017. Ook de data voor 2019 kunnen al in de agenda worden genoteerd, 13 tot 15 september 2019.

Bekijk welke cruiseschepen uit Hamburg vertrekken:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!