570.000 bezoekers vieren Hamburg Cruise Days

Een blauw gekleurde haven, zeven cruiseschepen, een spectaculaire parade en een mooi land programma waren de hoogtepunten van deze editie van de Hamburg Cruise Days. In totaal zijn 570.000 bezoekers afgelopen weekend langs geweest. Hamburg presenteerde haar haven als podium voor de cruise industrie. Bezoekers uit Hamburg en van verre, vierden de Hamburg Cruise Days langs het vier kilometer lange festival terrein. Onder de blauwe zonnige lucht nodigden de 15 thema eilanden de bezoekers uit om de wereld van het cruisen te ontdekken, zich erover te verwonderen en te genieten.

Op vrijdag bezochten de Costa NeoRomantica en de Amadea – in Duitsland het ‘droomschip’ dat de hoofdrol speelt in de Duitse tv serie Das Traumschiff – de havenstad Hamburg. Op zaterdag waren dat de de Mein Schiff 4, MS Europa en AIDAbella. Op zaterdagavond was om 21:20 uur het grote moment daar; duizenden toeschouwers verzamelden zich aan de oevers van de Elbe voor het beste plekje om de spectaculaire Hamburg Cruise Days Parade te bekijken. Begeleid door ontelbare bootjes, zeilschepen en passagiersschepen kwamen de AIDAbella, Mein Schiff 4 en MS Europa over de Elbe gevaren met als achtergrond de haven die in blauw licht was gehuld in het kader van Blue Port Hamburg.  Elk schip werd verwelkomd met een eigen vuurwerkshow en kreeg een afscheid met een laser show.

“Deze avond liet zien waarom Hamburg geldt als een van Europa’s populairste cruisebestemmingen”, zegt Thorsten Kausch, managing director van het Hamburg Convention Bureau. “De inwoners van Hamburg zijn enthousiast en hebben een passie voor cruises. De stad gaat wederom de wereld rond in de vele foto’s van het evenement.”
Op zondag brachten twee iconische schepen, de Queen Mary 2 en MSC Splendia de stad een bezoek. Het vertrek van beide schepen in de avond, betekende het einde van drie dagen cruiseplezier.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.