Cruisereiziger
Kiellegging

Kiel gelegd voor Seabourn Encore bij Fincantieri

Foto: Filippo Vinardi
Foto: Filippo Vinardi

Op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera vond dinsdag de kiellegging plaats van het nieuwe cruiseschip Seabourn Encore van de luxe cruisemaatschappij Seabourn. Bij de officiële ceremonie waren o.a. Keith Taylor, Holland America Group Executive Vice President Fleet Operations, en Antonio Quintano, directeur van de werf, aanwezig. Seabourn Encore, die volgens planning eind 2016 in de vaart komt, is de eerste van twee cruiseschepen die Fincantieri binnen de komende 3 jaar zal bouwen voor Seabourn.

‘De kiellegging van de Seabourn Encore betekent een belangrijke stap in de ontwikkeling van het cruisen met kleine schepen. Dit is een belangrijke mijlpaal en we kijken uit naar bekendmaken van de verdere vooruitgang en hoogtepunten van de Seabourn Encore in de komende maanden’, aldus Seabourn president Richard Meadows.

De Seabourn Encore is ontworpen op basis van de 3 populaire cruiseschepen uit de Seabourn Odyssey klasse en wordt ingericht door de interieur designer Adam D. Tihany. Het schip (41.700 brutoton) bevat alleen suites, een extra dek en nieuwe uitgebreide openbare ruimtes. Naar verwachting zal de capaciteit 600 passagiers bedragen, waardoor Seabourn’s hoge verhouding ruimte per gast in stand wordt gehouden. Daarnaast zal elke suite voorzien zijn van een eigen veranda.

De voortgang van de bouw van de Seabourn Encore is te volgen op de speciale microsite van het schip: http://encore.seabourn.com

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger