Eemstocht Norwegian Escape op vrijdag 18 september 2015

Norwegian_EscapeWanneer alle wind- en weersomstandigheden het schip gunstig gezind zijn, vindt de Eemstocht van de Norwegian Escape plaats op vrijdag 18 september 2015. Vanaf Papenburg gaat het schip met de achterkant als eerste over de Eems richting het Nederlandse Eemshaven waar verdere werkzaamheden zullen worden uitgevoerd. In Eemshaven worden een aantal reddingssloepen opgehangen, een hoge mast geplaatst en proviand, brandstof en drinkwater aan boord genomen. Daarna vaart de Norwegian Escape de Noordzee op voor nautische testen. Vervolgens gaat het schip naar het Duitse Bremerhaven waar dan echt de laatste werkzaamheden in een aantal ruimtes worden gedaan als ook de overgave van het schip van Meyer aan Norwegian Cruise Line.

De start van de Eemstocht zal op z’n vroegst kunnen plaatsvinden om 08:00 uur in de vrijdagmorgen. Afhankelijk van de weersomstandigheden, zegt Meyer, kan het ook naar later op de dag verschuiven. Een team van de Lotsenbrüderschaft Emden begeleidt ditmaal ook de Eemstocht. Zij hebben met alle betrokkenen de manoeuvres geoefend in een computergestuurde simulator in Wageningen om beter voorbereid te zijn. Samen met twee slepers zal het schip de Eemstocht uitvoeren.

De Norwegian Escape is met haar 164.600 ton een van de grootste ooit in Duitsland gebouwde cruiseschepen.

De start van de Eemstocht volg je op de webcam van de Meyer Werft: webcam 

Een cruise van Hamburg naar Southampton is al voor €299 onder andere te boeken bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Eemstocht Norwegian Escape op vrijdag 18 september 2015

  • 16 september 2015 om 08:07
    Permalink

    Voor de nieuwsbrief

Reacties zijn gesloten.