Cruisereiziger
Informatiebijeenkomst en beurzen

Holland America Line gaat op Cruise Tour door Nederland

Is cruisen iets voor mij? Wat is de dresscode? Hoelaat kan ik eten? Wat is bij de prijs inbegrepen? Wordt er aan boord Nederlands gesproken? Logische vragen voorafgaand aan een eerste cruise. Holland America Line geeft antwoord. De van oorsprong Nederlandse cruise rederij, trekt dit najaar het land in om toekomstige reizigers te ontmoeten en te enthousiasmeren over cruisen.

Cruisen is populairder dan ooit. De cruisesector heeft de afgelopen vijf jaar een sterkte groei doorgemaakt van gemiddeld 12,5%. Cruisen is een begrip dat erg tot de verbeelding spreekt, maar ook veel vooroordelen oproept. Cruise Director Michael Langley is het gezicht en presentator van de Cruise Tour. Hij werkte zes jaar aan boord van diverse Holland America Line schepen en leerde de rederij van binnen en van buiten kennen. ‘’Onwetendheid weerhoudt veel mensen van het boeken van een cruise. Ik vind het erg leuk om uit eigen ervaring en vooral uit eigen enthousiasme mensen te vertellen hoe geweldig cruisen is,’’ aldus Langley. ‘’Alles wordt voor je verzorgd, je hoeft je koffer slechts één keer uit te pakken en je wordt elke dag wakker met een nieuw, fantastisch uitzicht. Binnen twee dagen wordt het schip je thuis. Gegarandeerd.’’

De kick-off van de Cruise Tour vond begin september plaats gedurende de Wereldhaven dagen te Rotterdam. Consumenten kunnen tussen september 2015 en januari 2016 op maar liefst 14 locaties door het land kennis maken met Holland America Line. Van Groningen tot Eindhoven en van Goes tot Arnhem, Holland America Line trekt het hele land door.

Tijdens de Cruise Tour van Holland America Line staat beleving centraal. Naast uitleg over wat er bijvoorbeeld tijdens een dag op zee gebeurt of waar men op moet letten bij het boeken, staat vooral de beleving van cruisen centraal. Video’s worden getoond, ervaringen gedeeld en zogeheten Mariners, reizigers die minimaal één keer hebben gecruised met Holland America Line, komen aan het woord.

Essentieel onderdeel van de Cruise Tour is het nieuwe paradepaardje van de vloot; het ms Koningsdam. Momenteel wordt in Venetië het nieuwste schip gebouwd dat volgend jaar mei in de vaart wordt genomen. Het ms Koningsdam vertrekt op 9 mei 2016 vanuit Rome richting Amsterdam, waar het schip na een doopceremonie in Rotterdam, in de ochtend van 21 mei verwacht wordt. Het schip krijgt Amsterdam als thuisbasis voor de zomer en maakt diverse rondreizen vanuit de haven. Holland America Line biedt komend jaar in totaal 27 Nederlandse afvaarten, 12 met het nieuwe ms Koningsdam vanuit Amsterdam, 9 met het ms Rotterdam vanuit Rotterdam en 6 met het ms Prinsendam vanuit IJmuiden. Met de komst van het ms Koningsdam stijgt het totaal aantal bedden van 33.000 in 2014 naar 50.000 in 2016.

Holland America Line doet gedurende de Cruise Tour onder andere in volgende plaatsen aan:

 • Hilversum: 3 oktober 2015
 • Maastricht:  10 oktober 2015
 • Duiven 24 oktober 2015
 • Goes: 7 november 2015
 • Groningen: 14 november 2015
 • Eindhoven:  21 november 2015
 • Den Haag:  9 januari 2016
 • Haarlem: 23 januari 2016

Meer informatie over tijden en locaties en gratis aanmelden kan via www.ontdekcruisen.nl.

Bekijk Holland America Line cruises bij:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Holland America Line gaat op Cruise Tour door Nederland

 • Geachte mevrouw/heer,
  Ik heb een aantal keren met de HAL een cruise gemaakt. Alle keren heb ik een vraag gesteld aan boord en deze zou worden voorgelegd met de geleverde gegevens, nog nooit is er naar mij toe op geantwoord, dat is een hele slechte zaak.
  Bij thuiskomst moet ik steeds neen verkopen omdat ik niet word gehoord en het niet waard blijk als klant beantwoord te worden. Een slechte zaak die niet het visitekaartje is.
  Waarom dit gedrag, moet ik soms veel geld gaan neerleggen om mijn vraag keurig beantwoord te krijgen. Ik deel mijn ervaring met een ieder die mij erom vraagt, helaas anders dan de waarheid kan ik niet verkopen.
  Met vriendelijke groet,
  mr. J.Th.M.. Punt

 • Ik heb een reis met MS. Rotterdam gemaakt naar st Petersburg.
  De verwachtingen waren te hoog ingeschat op basis van informatie van vrienden, die met de Eurodam een gelijke tocht maakten. Na contact met de HAL is alles – lijkt het – goed in orde gekomen. Er is naar me geluisterd. Mei 2016 gaan we weer met de Rotterdam in en op zee. Mijn verwachtingen zijn bijgesteld, dus wachten we af. Ik ben nu in elk positiever ingesteld, dan vlak na mijn reis.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger