Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Eerste stuk staal voor Norwegian Bliss bij Meyer Werft

Brennstart_Norwegian_Bliss_MG_7009_small_W716Vandaag is bij de Meyer Werft in het Duitse Papenburg het eerste stuk staal gesneden van de Norwegian Bliss, het eerstvolgende nieuwe schip van Norwegian Cruise Line na de Norwegian Escape (oktober 2015). Bij de ceremonie waren directeur van de rederij, Andy Stuart, en directeur van de Meyer Werft, Bernard Meyer aanwezig. Zij drukten gezamelijk op een knop zodat een computer daadwerkelijk het eerst stuk staal sneed. Binnen anderhalf jaar zal het schip klaar zijn en kunnen worden overhandigd aan Norwegian Cruise Line, naar verwachting in de de lente van 2017.

Het cruiseschip (163.000 ton) meet 330 meter in de lengte en 41,4 meter in de breedte. Ze biedt ruimte voor ongeveer 4000 passagiers.

De Norwegian Bliss is een zusterschip van de Norwegian Escape die aanstaande vrijdag over de Eems wordt geleid. Beide schepen vertegenwoordigen de Breakaway Plus klasse. Na de oplevering van de Norwegian Bliss staan er nog twee cruiseschepen in de planning; in het tweede kwartaal van 2018 en het vierde kwartaal van 2019.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Eerste stuk staal voor Norwegian Bliss bij Meyer Werft

  • Volgens mij is de opmerking dat er na de oplevering van de Norwegian Bliss geen nieuwe schepen meer gepland staan voor NCL niet juist. Als ik de persberichten op de website van NCL lees dan staat daar aan het eind de volgende tekst:
    The Company has four 4.200-passenger vessels on order at Meyer Werft: Norwegian Escape with delivery scheduled in the autumn of 2015, Norwegian Bliss with delivery in the spring of 2017 and two further ships with delivery in the spring of 2018 and autumn of 2019.

  • Dankjewel Hanjo! ik ga het toevoegen aan het bericht.
    Groet Miriam

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger