Cruisereiziger
BestemmingenVerkoop/koop

Celestyal Cruises in 2016 met nieuw schip in Middellandse Zee

celestyalCelestyal Cruises heeft aangekondigd dat het haar cruiseprogramma met thuishaven in Turkije met twee jaar heeft verlengd. De cruises met vertrek uit Istanbul, Izmir en Kusadasi bleken zeer populair bij haar gasten. De Griekse rederij gaat het nieuwe cruiseschip Celestyal Nefeli (voorheen bekend onder de naam Gemini) hiervoor inzetten. Het vervangt de Celestyal Odyssey, wiens charterovereenkomst eind oktober beeindigd. De naam Nefeli komt uit de Griekse mythologie. Nefeli was een godin van gastvrijheid en een nimf van de wolken. De Celestyal Nefeli voegt zich in het Oostelijk gedeelte van de Middellandse Zee bij de andere kleine schepen uit de vloot, Celestyal Crytal en Celestyal Olympia, die voornamelijk kleine havens aandoen.

De Celestyal Nefeli, die 1.074 cruisepassagiers kan huisvesten, is gebouwd in 1992 op Union Naval de Levante SA in het Spaanse Valencia. Ze wordt in februari overgedragen aan Celestyal. Daarna zal ze voor het cruiseseizoen in 2016 volledig worden gerenoveerd. Van de 400 hutten (277 buiten- en 123 binnenhutten) zijn er 12 executive suites en 31 junior suites. De meeste executive suites hebben prive-balkons en de junior suites bevatten extra opbergruimte.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger