Cruisereiziger
Bestemmingen

Costa Cruises breidt aantal cruises in Indische Oceaan fors uit

Costa FortunaCosta Cruises breidt het aantal cruises in de Indische Oceaan fors uit. De rederij verdubbelt het aantal cruises met ingang van het winterseizoen 2016-2017. Cruises in dit vaargebied worden al sinds 2006 exclusief door Costa Cruises aangeboden. De cruises duren 14 dagen en worden uitgevoerd door de Costa neoRomantica. Dit schip is een van de drie Costa neoCollection schepen, beter bekend als het ‘slow cruise’ concept van Costa. Een van de belangrijkste kenmerken van dit concept zijn de langere stops op de bestemmingen.

De cruise vertrekt vanuit Mauritius en gaat dan naar de Seychellen, waar het schip twee dagen en twee nachten blijft, zodat er alle tijd is deze prachtige eilanden goed te verkennen. De cruise staat verder in het teken van het ontdekken van droomstranden en de bijzondere landschappen van Madagascar, met stops in Nosy Be, Diego Suarez en Tamatave. De volgende stop, een dag en een nacht, is in Réunion waar de focus ligt op de ruige en ongerepte natuur. Na Réunion wordt teruggevaren naar Mauritius waar het schip nog een volle dag en nacht blijft liggen waardoor alle tijd is om de cultuur en bezienswaardigheden van dit eiland te verkennen.

“We zijn de enige maatschappij met vaste cruiseschema’s naar deze unieke eilanden in de Indische  Oceaan”, zegt Norbert Stiekema, Executive Vice President Sales & Marketing van Costa Cruises. “Dankzij deze samenwerkingsovereenkomst met de lokale autoriteiten zal ons aanbod naar deze bestemmingen blijven groeien en gedurende winter 2016-17 rekenen we op 15.000 gasten, waarvan de meeste uit Europa, op een cruise naar deze eilanden.

Op 12 december 2015, het eerste vertrek van het nieuwe seizoen van de Costa NeoRomantica, zullen alle ministers van de deelnemende ‘Vanilla Islands’ aan boord zijn om met Norbert Stiekema te werken aan een verdere ontwikkeling van de samenwerking voor de toekomst.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)