Carnival Corporation kondigt binnenlands Chinees cruisemerk aan

carnival-corp-logoCarnival Corporation heeft woensdag bekendgemaakt dat het een joint venture in China is aangegaan met als doel om een binnenlands cruisemerk met meerdere cruiseschepen te lanceren op de Chinese markt. Het Amerikaanse bedrijf is een samenwerking aangegaan met China State Shipbuilding Corporation (CSSC) en China Investment Corporation (CIC). De nieuwe onderneming moet de ontwikkeling en groei van de cruiseindustrie in China, die in potentie de grootste kan worden ter wereld, versnellen. De overeenkomst werd woensdag getekend in Londen o.a. in het bijzijn van de de Britse Prime Minister David Cameron en de Chinese President Xi Jinping. Specifieke details over de toekomstige vloot zullen later bekend worden gemaakt. Dat zou kunnen gaan om de aankoop door Carnival Corporation en CSSC, de grootste scheepsbouwer in China, van nieuwe en bestaande cruiseschepen die hun thuishaven krijgen in China. De andere partner, CIC, zal fungeren als grote investeerder.

Eerder maakte Carnival Corporation al haar groeiplannen in China bekend voor haar huidige cruisemerken, met name Costa Cruises, Princess Cruises, Carnival Cruise Line en AIDA Cruises, voor 2016 en 2017.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.