Cruisereiziger
Eten en drinken

Costa Cruises viert Wereld Pasta Dag 2015 op volle zee

Voor alles is een speciale dag en zo ook voor pasta. In het kader van Wereld Pasta Dag (www.worldpastaday2015.org), dat op 25 oktober op de Milaan Expo gevierd wordt, lanceert Costa een aantal smakelijke initiatieven aan boord.

In samenwerking met huisleverancier Barilla staat 25 oktober in het teken van ‘Pasta in Festa’ (pasta feest) en wordt een smakelijke, gezonde én duurzame smaakbeleving gepromoot. Op deze special dag is pasta de onbetwiste ster aan boord van 12 Costa schepen. In de buffet restaurants proeven gasten traditionele Italiaanse regionale gerechten gemaakt van het kwaliteitsmerk Barilla.

De samenwerking met Barilla is een logische omdat het gerenommeerde pasta merk dezelfde doelen als Costa nastreeft: het bieden van Italiaanse topkwaliteit en bijdragen aan duurzame groei. Costa Corporate Chef Stefano Fontanesi en Academia Barilla Chef Marcello Zaccaria (www.academiabarilla.it) stelden verschillende hoogstaande pastagerechten samen. Daarnaast worden kookdemonstraties gehouden door de chefs aan boord, die hun geheimen prijsgeven om de perfecte pasta te maken. Tegelijkertijd wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt de gasten te wijzen op de goede eigenschappen van pasta. Een video broadcast in de hutten gaat in op de 5 goede redenen om van pasta te houden en op beeldschermen in de buffetrestaurants zien de gasten de ingrediënten van de gerechten en de voedingswaarde. Naast het benadrukken van de goede en gezonde eigenschappen wordt ook aandacht gegeven aan het feit dat pasta zeer milieuvriendelijk wordt geproduceerd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)