Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Norwegian Escape overhandigd aan Norwegian Cruise Line in Bremerhaven

Frank Del Rio (NCL Holding) en Bernard Meyer (Meyer Werft)
Frank Del Rio (NCL Holding) en Bernard Meyer (Meyer Werft)

Norwegian Cruise Line heeft vandaag haar gloednieuwe schip Norwegian Escape overhandigd gekregen. Het grootste schip ooit voor de rederij, 164.600 ton, werd door de Meyer Werft tijdens een ceremonie in Bremerhaven overgedragen aan Frank Del Rio, directeur van Norwegian Cruise Line Holdings. De Norwegian Escape is het eerste schip in de Breakaway-Plus klasse. De bouw staat zoals altijd garant voor indrukwekkende getallen. Zo is er 2154 km kabels neergelegd, 400 km aan buizen en is er 300 ton verf gebruikt. Het schip herbergt maximaal 4266 passagiers in 2175 hutten waarvan 1685 balkonhutten en slechts 490 binnenhutten. Ongeveer 1700 bemanningsleden zorgen voor de cruisepassagiers.

Vrijdag vertrekt het schip vanuit Hamburg voor een korte cruise to nowhere. Daarna zal ze van Hamburg naar Southampton varen, voor het eerst met cruisepassagiers. Op 29 oktober verlaat de Norwegian Escape Europa om de overtocht naar Miami te maken. De doop vindt plaats op 9 november 2015 in Miami.

Meer informatie over dit schip vind je hier.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger